POMOĆ OPĆINE Od rođenja pa sve do studentskih dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica jedna je od lokalnih samouprava na području Bjelovarsko – bilogorske županije koja najviše novčanih sredstava izdvaja za najmlađe. I to od njihovog rođenja pa sve do studentskih dana.
– Pored svih mjera koje smo imali i prošle godine, ove godine smo u proračunu osigurali 80 tisuća kuna za bespovratnu novčanu pomoć našim srednjoškolcima. U prijevodu to znači da bi svaki učenik trebao dobiti tisuću i 500 kuna bespovratne pomoći – kaže načelnik Ivan Marković.
Taj novac, uvjeren je načelnik, itekako će dobro doći učenicima za kupovinu udžbenika, radnih bilježnica, školskog pribora i brojnih drugih potrepština. Trenutno je na području Općine Velika Trnovitica nešto više od 50 srednjoškolaca.
Načelnik Ivan Marković
– Mi smo i prošle godine sufinancirali razliku učenicima za prijevozne autobusne karte i to u punom iznosu. Što nisu ostvarili iz državnog proračuna, mi smo osigurali u općinskom proračunu kako bi naši učenici imali besplatan prijevoz – kaže Marković.
Od prošle godine ostala je i bespovratna potpora u iznosu od dvije tisuće kuna za sve one učenike koji ne putuju. Taj novac oni mogu iskoristiti za podmirenje troškova stanovanja, navodi načelnik. Inače, Velika Trnovitica općina je koja najviše u županiji izdvaja za svako novorođeno dijete.
– Već duži niz godina za svako novorođeno dijete izdvajamo sedam tisuća kuna – kaže Marković.
Načelnik vjeruje kako će sva ova izdvajanja Općine uvelike pomoći roditeljima u brojnim financijskim izdacima koje imaju. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!