90.ROĐENDAN DVD: Uz pomoć Grada imaju adekvatne uvjete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Devedeseti rođendan je proslavio DVD Trnovitički Popovac. Ponosni su tamošnji vatrogasci na svoju tradiciju, ponosni su i na to što imaju 150 članova pri čemu je 32 pripadnika vatrogasne mladeži. Dva su razloga zbog kojih nemaju problema s privlačenjem mladih, tumači tajnik DVD-a Damir Marinci.
– U naselju imamo osnovnu školu preko koje se dosta mladih uključuje u vatrogasne mladeži, a dosta je i djece od naših vatrogasaca uključeno – rekao je Marinci.
Iako još nemaju svu potrebnu opremu u usporedbi s vremenom od prije desetak godina su solidno opremljeni, a veseli i uređenje vatrogasnog doma u Trnovitičkom Popovcu.
– Vatrogasni dom stavljen je pod krov i ožbukan iznutra. Uvedena je struja, no još moramo zamijeniti stolariju jer je dotrajala. Isprva smo pokušali staviti nešto polovno, ali Grad će nam financirati nove prozore – kaže Marinci.
Uređenim prostorom vatrogascima donosi adekvatne uvjete rada, ističe Marinci.
– Imamo vatrogasni kombi za prijevoz vatrogasaca i mladeži te vatrogasnu traktorsku cisternu. Do sada je sve znalo stajati vani jer vozila nismo imali gdje smjestiti – kaže Marinci.
Taj je problem zahvaljujući Gradu Garešnici, kaže Marinci, sada riješen.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!