KORONAVIRUS Novi slučajevi diljem županije, najviše u Daruvaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer. 29 novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, 13 novooboljelih osoba s područja je grada Garešnice, osam novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, šest novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, pet novozaraženih osoba s područja je općine Hercegovac, po dvije novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja te općina Ivanska i Veliki Grđevac, a po pojedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području općina Kapela, Nova Rača, Dežanovac, Sirač i Rovišće.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 28 pacijenata od kojih je njih 6 na respiratoru. U samoizolaciji je 1578 osoba.

U posljednjih 14 dana po broju novozaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se na 19. mjestu, gledajući sve županije i grad Zagreb.

-Pozivamo naše građane da odgovornim ponašanjem, nošenjem maske, držanjem distance i pranjem ruku čuvaju svoje zdravlje, a samim time i zdravlje svojih bližnjih, ali i šire zajednice – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!