KORONAVIRUS Velik broj novozaraženih, jedan smrtni slučaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 52 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 24 novooboljele osobe s područja su grada Čazme, sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području grada Daruvara, pet novozaraženih osoba s područja je općine Ivanska, četiri novooboljele osobe s područja su općine Štefanje, po tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području grada Garešnice i općine Sirač, po dvije novozaražene osobe s područja su općina Dežanovac i Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je na području grada Grubišnog Polja te općina Đulovac, Velika Trnovitica, Šandrovac, Kapela, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo i Nova Rača.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 49 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 5 na respiratoru. Također, 22 pacijenta su na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi. U samoizolaciji je 2378 osoba.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 61 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!