PODACI ZA BBŽ Potvrđena 132 nova slučaja zaraze koronavirusom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 132 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je jedna osoba s koronavirusom, čime se dolazi do ukupno 66 preminulih od početka pandemije.

72 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 16 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara, po 6 novozaraženih osoba s područja su grada Čazme i općine Rovišće, 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području grada Garešnice, po 4 novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja te općine Kapela, po 3 novozaražene osobe s područja su općina Dežanovac, Šandrovac i Veliko Trojstvo, po 2 novooboljele osobe s područja su općina Veliki Grđevac, Đulovac, Severin i Ivanska, a po 1 novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača i Hercegovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 57 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 7 na respiratoru. Također, 28 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 2240 osoba je u samoizolaciji.

-Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera – poručuju iz Stožera


PODIJELI S PRIJATELJIMA!