ANKETA Što smo naučili u 2020., a čemu se nadamo u 2021. godini?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ako bismo rekli da smo se “oprostili od 2020. godine” vjerojatno bismo lagali jer zbog okolnosti koje je ona donijela svi smo jedva čekali da završi. Upitavši građane kako bi jednom riječju opisali prošlu godinu mogli smo čuti riječi poput razočaranje, iznenađenje, teško i izazovno. No, jasno je da treba gledati i na lijepe stvari koje su se dogodile.
– Inače dolazim iz Splita, u Bjelovaru sam par godina. 2020. godina bila mi je teška, naporna, neizvjesna i kao neki suma sumarum mogu reći da je bila gadna. Čovjek kaže da nada posljednja umire tako da se svi nadamo da će biti bolje – kaže Nedjeljko Franić.
Još jedna gošća rodom iz Splita u Bjelovar je došla iz Zagreba. Došla je zbog posla, ali i zbog potresa koji su zadesili središnju Hrvatsku. Iako je godina bila puno izazova, kaže da za nju nije bila skroz loša.
– Jasno da su pandemija i potresi negativne stvari koje se događaju na globalnom nivou i na to nitko ne može biti imun. No, ja sam dobila veliko promaknuće i posao u Bjelovaru tako da započinjem neki novi život i mogu reći da mi nije sve bilo crno u 2020. godini. Treba biti realan i gledati naprijed. Ne očekujem u 2021. godini neka čuda i da će se sve odmah riješiti, ali nadam se da će biti bolje – rekla je Marina Đokić.
Godina na izmaku puno nas je toga i naučila.
– Godina me naučila puno toga što se tiče prihvaćanja drugih ljudi i situacija koje su oko mene. Drugačije sam to doživio kao i vjerojatno svi mi. Od 2021. godine očekujem dvije stvari, prva je da skinemo maske i da prestane pandemija, druga da se smiri tlo pod nogama, a mislim da će svega ostaloga biti i da će doći na vrijeme – kaže Slaven Klobučar.
Novoj boljoj godini nada se i Rada Kuštrić.
– Očekujem da će biti bolja jer tome se uvijek moramo nadati. U 2020. godini smo se borili, no čovjek mora ići dalje, živjeti i ne smije klonuti duhom. Uvijek gledam na lijepo, lijepo ostavim, a ružno zaboravim – kaže Kuštrić.
Uz što bolja očekivanja, neka nam je uistinu onakva kako smo si u ponoć i čestitali – sretna Nova 2021. godina. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!