BUĐENJE U SDP-u Ipak će ponuditi vlastitog kandidata za župana?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako su posljednjih tjedana iz SDP-a stizale informacije kako će stranka na nadolazećim lokanim izborima podržati Damira Bajsa u lovu na još jedan mandat na čelu županije, čini se kako su sve skloniji ideji da biračima ponude vlastitog kandidata za župana. Potvrdio nam je to povjerenik ŽO SDP-a BBŽ Damir Đuran.

-Činjenica je da je SDP na prošlim parlamentarnim izborima postigao loš rezultat i svjesni smo da moramo ojačati stranku. Zbog toga razmišljamo o mogućnosti da, uz listu za Županijsku skupštinu, ponudimo i vlastitog kandidata za župana. Smatram da na taj način možemo dobiti više glasova nego da podržimo nekog drugog kandidata za župana i mislim da bi stranku moglo preskupo stajati da idemo u koaliciju zbog jednog dožupanskog mjesta ili slične funkcije. Samostalno, vjerujem, možemo dobiti više mandata. No, to je jedna od opcija o kojoj se u stranci tek razgovara, konačna odluka još nije donesena – kaže Đuran, dodajući kako nije posve isključena niti mogućnost da SDP u konačnici ipak podrži Bajsa kao kandidata. No, sve i da se to ne dogodi, smatra prvi čovjek županijskih SDP-ovaca, dosadašnja dobra suradnja stranke i Damir Bajs Nezavisne liste ne bi trebala biti narušena te može biti nastavljena i nakon izbora.

U SDP-u su jako dobro čuli i poruku platforme Možemo!. Rukavica koju je Sandra Benčić prekjučer bacila u lice SDP-u BBŽ, poput one u Zagrebu, dovodi novog čelnika lokalnog SDP-a pred nove dvojbe o osvajanju birača ljevice. Ako podrže Damira Bajsa riskiraju da im Možemo!, koji također planira u lov na mandate u BBŽ te sprema vlastitog kandidata za župana, uzme dio birača ljevice. Činjenica je da platforma Možemo! u Bilogori nije do sada postizala ozbiljne rezultate, međutim, slično je bilo i u Zagrebu, pa su im napravili probleme. Đuran kaže kako su svjesni njihove snage, a ne isključuju niti mogućnost suradnje.

-Spremni smo razgovarati o suradnji sa svim strankama lijevog centra i centra – kaže Đuran koji još uvijek ne želi o imenima potencijalnih SDP-ovih kandidata, otkriva tek kako su u igri kandidat i kandidatkinja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!