S kim će HDZ u gradu napasti Hrebaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladim hadezeovcima predvođenim Markom Marušićem, kandidatom za župana BBŽ, koji su slavili i dijelili ljubav utjelovljenu u ružama na Valentinovo, na bjelovarskom korzu priključio se i manje mladi Zoran Bišćan. Njegova je nazočnost privukla zanimanje dežurnih lokalnih „dobro obavještenih promatrača“ kojima je odmah bilo jasno: Bišćan je tu kao kandidat HDZ-a za bjelovarskog gradonačelnika.

Hoće li doista HDZ doista postaviti protukandidata svom koalicijskom partneru Dariju Hrebaku? Ima li to smisla ako i istraživanje našeg portala pokazuje kako Hrebak lako dobiva u prvom krugu?

Iz stranke, poslovično, ništa službeno dok ne prođe cijeli postupak kandidiranja, ali zato neslužbeno – da, Bišćan će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Bjelovara. Svjesni su velike popularnosti i potpore javnosti aktualnom šefu Grada, ali velika stranka mora imati svoje ljude za sve dužnosti ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da stranačka lista donosi više ako ima i kandidata za gradonačelnika (načelnika/župana). Kandidat će u kampanji imati priliku predstaviti sebe, ali i programska načela stranke koja ga kandidira.

Hrebaka takve namjere koalicijskog partnera ne zabrinjavaju, očekuje sigurnu pobjedu u samostalnom nastupu bez potpore bilo koga, a za postizborno koaliranje ima vremena.

Sličnim izbornim konkluzijama vjerojatno se vodi i SDP na županijskoj razini, ali i u svim gradovima županije: želi imati kandidate za sva ključna mjesta bez obzira na predizborni rejting jer isticanje vlastitog kandidata nosi više glasova i njihovim listama.

Zoran Bišćan novo je ime koje ističe bjelovarski HDZ. Nije „karijerni političar“ već kao strojarski inženjer ima svoj kruh i bez politike, u gospodarstvu je cijeli život. Vodi najveći gradski projekt, aglomeraciju vrijednu 257 milijuna kuna. To sigurno pokazuje da ima izuzetne stručnosti i vještine, ali hoće li one biti dovoljne u utakmici protiv „voljenog vođe“ čija zvijezda svijetli sve sjajnije sa svakom kilometrom gradnje brze ceste prema Zagrebu, hranjena transparentnošću, projektom toplica… Ako imperativ nije pobjeda, već predstavljanje svoje stranke u boljem svjetlu i više glasova za listu, onda doista može napraviti veliki posao za HDZ.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!