SDP se posvađao zbog kandidatkinje za gradonačelnicu Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kakva drama na sjednici Gradskog odbora SDP-a. Svađa na rubu incidenta, teške riječi, uvrede, prijetnje, živi raspašoj… Tema je bila priprema za predstojeće izbore i razgovaralo se o kandidatu SDP-a za gradonačelnika Bjelovara.

Kako doznajemo od pouzdanog izvora, članovi su podijeljeni između dvije opcije. Dio njih navija za podršku kandidatkinji Centra za gradonačelnicu Bjelovara Danijeli Hajdinjak Prihić, dio se tome protivi i želi na izborima istaknuti vlastitog kandidata. Drugi dio ekipe, doznajemo, predvodi član Gradskog odbora Petar Kanešić, veteran bjelovarskog SDP-a, koji se i sam kandidirao za gradonačelnika.

Hajdinjak Prihić dobila je sinoć samo tri glasa. Za nju su bili Vanja Posavac, Nenad Nekvapil i Dean Pirc, a svi ostali su bili protiv ili suzdržani. O prijedlogu da Kanešić bude kandidat navodno se nije ni glasovalo. Dio je predložio raspuštanje gradske organizacije, o čemu bi trebali obavijestiti glavnog tajnika stranke Vedrana Babića, a navodno je bilo i prijetnji policijom.

Danijela Hajdinjak Prihić javila nam se jutros i opovrgnula da je i sama nazočila sjednici jer „što ima tamo raditi kad je kandidatkinja Centra, a o SDP-u ovisi hoće li joj dati potporu ili ne“. Nije željela komentirati sinoćnju sjednicu iako je i sama čula da je „tamo bilo svašta“.

Iz SDP-a nam se javio samo Petar Kanešić, ali kaže kako nije taj koji daje izjave i uputio nas je na predsjednicu Gradske organizacije Vanju Posavac čiji mobitel je nekoliko puta odzvonio svoje bez odgovora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!