Obećanja pljušte – neki bi ulagali u privredu, neki u infrastrukturu, a neki bi novac za djecu dali – kravama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Uz aktualnog načelnika Ivana Markovića (HDZ) i Vlatka Krajačića (DBNL), utrci za dužnost načelnika u Velikoj Trnovitici odlučio se pridružiti i Franjo Vrućina. Na izbore kreće uz podršku HSS i grupe mladih nezavisnih Velikotrnovitičana, a u središtu njegovog izbornog programa bit će, kaže ovaj magistar agronomije, gospodarstvo.

-Cilj nam je razvijati gospodarstvo, ruralni razvoj i ekologiju, o čemu ćemo detaljnije govoriti kad službeno počne kampanja. Na našoj listi za općinsko vijeće bit će uglavnom mladi, uspješni ljudi, koji imaju svoje OPG-ove i obrte, odnosno koji su se već dokazali – kaže Vrućina, dodajući kako se na kandidaturu odlučio upravo na nagovor tih ljudi.

Osim njega, na megdan Ivanu Markoviću, koji Općinu Velika Trnovitica vodi već 12 godina, stat će i Vlatko Krajačić kojemu su pak u fokusu komunalni projekti. Najviše ga, kaže, brine loše stanje prometnica pa je već odradio sastanak s predstavnicima Županijske uprave za ceste i dogovorio asfaltiranje dionice u Novoj Ploščici ako pobijedi na izborima.

-U planu mi je i izgradnja dječjeg vrtića koji je itekako potreban našoj općini. Roditelji sada djecu voze u vrtiće u Garešnici i Hercegovcu, no ni u njima više nema mjesta – kaže Krajačić, koji želi izgraditi i sportsku dvoranu za velikotrnovitičke školarce te dovesti kanalizaciju u Općinu.

Za razliku od svojih izazivača, sadašnji načelnik Marković već je pokazao svojim sumještanima svoje upravljačke vještine. Još jednom mandatu nada se kako bi, kaže, završio započete projekte koji se realiziraju u skladu s ranije zadanom općinskom strategijom razvoja.

-Puno ih je, od asfaltiranja prometnica i nastavka izgradnje nogostupa, preko rješavanja problema stare škole i uređenja prostora za dječji vrtić, do razvoja turizma, za što također imamo potencijala, s obzirom na svoje ribnjake i prekrasnu prirodu – nabraja Marković. Dodaje kako je važno da se Općina razvija planski i u kontinuitetu, a s obzirom na dosad realizirane projekte, vjeruje kako će mu sumještani ponovno pokloniti povjerenje.

-Mislim da se posljednjih godina napravilo jako puno. Uzmimo samo za primjer vodovod. Kad sam prije 12 godina postao načelnik, u općini nismo imali ni metra izgrađenog vodovoda, a danas je on dostupan za 80 posto stanovništva, nema ga samo nekoliko naselja u koja nisu gusto naseljena – ističe Marković, koji je posebno ponosan na aktualne općinske mjere namijenjene djeci i mladima. Pritom se posebno ističe najizdašnija naknada za novorođenčad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i šire, od čak 10 tisuća kuna.

-Svjesni smo da nitko neće samo zbog toga odlučiti imati dijete, no mislim da je taj iznos pomoć koja mladim obiteljima koje su odlučile ostati u našem kraju itekako dobro dođe. Zato me posebno ljuti kad čujem da pojedinci s određenih lista na ovim izborima najavljuju ukidanje te naknade u slučaju ulaska u Općinsko vijeće, odnosno preusmjeravanje tog novca u stočarstvo – kaže Marković.

Spomenuti trojac za sada je jedini iskazao namjeru da se kandidira za čelno mjesto u Općini, a uz njihove liste za Općinsko vijeće, svoju bi trebao ponuditi i Domovinski pokret. Kako nam je potvrdila predsjednica županijske Podružnice te stranke Dubravka Dragašević, s listom će izaći ako uspiju ispoštovati zakonsku obvezu o minimalno 40 posto drugog spola.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!