Povećali cijenu za preko 107 milijuna kuna, a sad se hvale predizbornom uštedom od 644 tisuće!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski HDZ osvrnuo se na jučerašnju tiskovnu konferenciju koju si organizirali Opća bolnica Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija kako bi se pohvalili da su novim aneksom ugovora vezanim uz izgradnju nove bolnice smanjili troškove. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Stigao nam je još jedan u nizu dokaza da je najvažniji projekt za županijsko zdravstvo, izgradnja nove bolnice u Bjelovaru, ujedno i najveća muljaža i blamaža župana na odlasku Damira Bajsa.

Ekipa na čelu sa Ali Allouchom i Damirom Bajsom, nad kojom, kako je potvrđeno, USKOK provodi izvide upravo zbog nepravilnosti tijekom izgradnje bolnice, s tiskovne konferencije poslala je poruke koje vrijeđaju zdrav razum građana.

Naime, dotični su se pohvalili kako potpisuju aneks ugovora kojim će vrijednost projekta izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar biti umanjena za 644.101 kunu. Dobro ste pročitali 644.101 kunu. To je za spomenutu ekipu pokazatelj iznimno uspješno vođenog projekta, jer se, kako tvrde, ukupna cijena radova koja je u posljednjih godinu dana rasla zbog vantroškovničkih radova, sada smanjuje.

Podsjetimo, Damir Bajs, Ali Allouch i ekipa najprije su najavljivali da će ukupna cijena gradnje bolnice iznositi 165 milijuna kuna. Potom je cijena tijekom gradnje narasla na 272,4 milijuna kuna, dakle za 107,4 milijuna kuna, a što je 65 milijuna iznad prvotno planirane cijene.

Nedavno se saznalo da astronomska cijena od 272,4 milijuna kuna nažalost i dalje raste jer bolnica uz blagoslov župana, skrivajući od javnosti, s izvođačem radova potpisuje dodatne anekse ugovora. Otkrilo se da je u zadnjih 13 mjeseci potpisano čak osam dodatnih aneksa kojima je cijena povećana za 3,5 milijuna kuna. 30. ožujka trebao je biti potpisan i već pripremljeni 9. aneks ugovora kojim je ukupna cijena izgradnje bolnice porasla za novih gotovo 600 tisuća kuna. Nakon što je to dospjelo u javnost, župan i njegovi dodavači u Upravnom vijeću i Upravi bolnice brže bolje povlače već dogovoreni aneks i režiraju predizborni igrokaz u kom smanjuju cijenu za 644.101 kuna.

Da zaključimo, Bajs, Allouch i ekipa tijekom gradnje povećali su cijenu bolnice za 65 posto njezine vrijednosti (preko 107 milijuna kuna), a sada nam uspješnost projekta dokazuju predizbornom uštedom od 644.101 kuna. Bravo majstori! (promo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!