Marušić osvojio većinu u gradovima, Bajs u općinama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi krug lokalnih izbora obilježila je borba dvojice kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije za premoć. Nakon obrađenih 90 posto biračkih mjesta, kandidat koalicije predvođene Damir Bajs Nezavisnom listom, Damir Bajs, u blagoj je prednosti u odnosu na glavnog protukandidata Marka Marušića (HDZ-HSLS). Marušić je pobijedio u gotovo svim županijskim gradovima. Uključujući i glavni županijski grad, Bjelovar, gdje je osvojio 38,86 posto glasova, a Bajs 35 posto. Marušić je uvjerljiv i u Daruvaru, ondje je u vodstvu s osvojenih 42 posto glasova, dok Bajs ima 35,58 posto. Marušić je u prednosti i u Grubišnom Polju, gdje je osvojio 48,33 posto glasova, a Bajs 35,28 posto. U Garešnici je Marušić dobio 41,80 posto glasova, a Bajs 36,13 posto. U Čazmi je najviše glasova dobio kandidat za župana iz redova Demokratskog HSS-a Ivan Beljan, 38,16 posto. Drugi je Bajs s 26,16 posto, a treći Marušić s 19,80 posto.

Kad je riječ o općinama, vodi Bajs koji je osvojio većinu glasova u Bereku, Dežanovcu, Đulovcu, Ivanskoj, Končanici, Novoj Rači, Severinu, Siraču, Velikoj Pisanici, Velikom Grđevcu. Marušić je pak dobio većinu u Hercegovcu, Rovišću, Šandrovcu, Štefanju, Velikoj Trnovitici i Zrinskom Topolovcu.

U Hercegovcu je najviše glasova dobio Ivan Beljan iz Demokratskog HSS-a, odmah iza njega je Marko Marušić, treći Damir Bajs. U Đulovcu se vodi mrtva trka između Marušića i Bajsa.

Bez obzira na Beljanov uspjeh u Čazmi i Hercegovcu, u drugi krug izbora, koji će se održati 18. svibnja, ulaze Marušić i Bajs. Kad se podvuče crta, Bajs je u prvom krugu osvojio 38 posto glasova u cijeloj županiji, Marušić 36,8.

Dubravka Dragašević također je komentirala rezultate izbora: Mlada smo stranka, djelujemo jedva godinu dana i svaki glas nama veliki je rezultat. Pojavit ćemo se u Županijskoj skupštini, ali o eventualnim koalicijama još je prerano govoriti, zaključila je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!