Četiri općine u BBŽ načelnika će dobiti tek u drugom krugu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Većina općina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u novi, četverogodišnji mandat kreće sa starim načelnicima. Novi su za sada poznati samo u Štefanju i Siraču, nakon što su se tamošnji dugogodišnji načelnici odlučili povući s tih dužnosti. U Štefanju je Ivu Emića (HDZ) tako zamijenio dosadašnji zamjenik i stranački kolega Silvestar Štefović koji ni nije imao protukandidata. Sirač će pak ubuduće, umjesto Branimira Milera (DHSS) isto voditi dojučerašnji zamjenik načelnika Igor Supan, također iz DHSS-a. Za razliku od Štefovića, Igor Supan je na izborima imao dvojicu protukandidata – Davida Alexandera Župana (HDZ) i Ivicu Supana (SDP) – no uvjerljivo je pobijedio, osvojivši 78,39 posto glasova.

Situacija je još uvijek neizvjesna u četiri općine koje čeka drugi krug izbora. Jedna od njih je Đulovac, gdje tijesnu bitku vode Tuna Ivić (HDZ) i Anđelko Kolić (DB NL). Ivić, dosadašnji zamjenik Drage Hodaka koji se povukao s vodećeg mjesta u općini, u prvom krugu osvojio je 600 glasova (35,52 posto), samo dva manje od protukandidata Kolića (35,64 posto). U toj su se općini još za spomenutu dužnost natjecali Ivan Šilar iz DP-a (15,45 posto) i nezavisni Sebastijan Simonović (10,83 posto).

U općini Severin u drugi krug izbora ušli su dosadašnji načelnik Žarko Žgela (HDZ) koji je osvojio 46,94 posto glasova i Antonio Babec (HSS-ova koalicija), s osvojenih 44,36 posto glasova. Za najmanju općinu u županiji na ovim je izborima vladao veliki interes pa su u igri za čelno mjesto bili i SDP-ov Emil Kuštrić (3,75 posto) i DP-ova Josipa Pečar (3,75 posto).

Napeto do samog kraja bit će i u Šnadrovcu gdje su drugi krug izborili Dario Halauš (HDZ) kojem je povjerenje u prvom krugu izbora poklonilo 33,25 posto birača, te dosadašnji načelnik Josip Dekalić (DHSS), s osvojenih 28,15 posto. Drugi krug ‘za dlaku’ je izmakao HSLS-ovom Tomislavu Flekoviću (23,54 posto), dok je najmanje glasova dobio Bajsov Nikola Radonić (14,07 posto).

I na koncu, iz velike gužve na listi za načelnika Velikog Trojstva, za drugi krug izbora izdvojili su se dosadašnji načelnik Ivan Kovačić (HSS-ova koalicija) koji je zadobio povjerenje 39,20 posto birača te mladi HSLS-ovac Marko Kutanjac kome je pripalo 37,11 posto glasova. U drugi krug nisu uspjeli ući HDZ-ov Krešimir Vukoša (10,32 posto), DP-ov Tomislav Bedeković (7,97 posto) i nezavisni Kristijan Malija (3,44 posto).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!