U Kapelu stiglo nogometno pojačanje o kojem nisu mogli ni sanjati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pravim narodnim veseljem, okupljanjem pola sela, proslavljena je 30. obljetnica NK Bilogora iz Kapele. Proslava je zbog nesretne pandemije trebala biti lani, ali je održana tek ove godine. Ako može za godinu dana biti odgođena Olimpijada, može i fešta u Kapeli.

Veterani kluba sa zasluženim priznanjem

Nogometaši svih generacija okupili su se i prisjetili vremena u kojem su igrali III. Hrvatsku nogometnu ligu, ali i posljednjih godina kada je klub spao u najniži rang. – Bilo je sezona koje smo završili bez poraza, kad smo u Kupu pobjeđivali Mladost iz Ždralova na njihovom terenu, rekao je Dražen Čermak, veteran kluba govoreći o povijesti NK Bilogore. Pričao je o pet prvih godina kada nisu imali ni svoje igralište pa su sve utakmice igrali na tuđim travnjacima.

Posebno su se s ponosom sjetili svoje legende, Željka Markovinovića Mrkve koji je preminuo.

Posljednjih mjeseci, uz potporu veterana, nakon godina stagnacije i propadanja, na čelo kluba stala je nova generacija koju predvode Nikola Belan i Željko Begović, predsjednik. Vraćaju se i dolaze novi igrači, priprema se za novu sezonu i povratak na stare staze slave.

Predsjednik Željko Begović u spomen sobi

-Okupili smo se kao domaći dečki, javilo nam se 20-ak sponzora i bilo bi još lakše da imamo i potporu svoje Općine. Za sada je nema, ali idemo naprijed i bez njih, rekao nam je predsjednik Begović koji naglašava kako su svi „jedna složna klapa“ i kad se okupe svi zajedno, ništa nije nemoguće.

Na proslavu uz lovački paprikaš i harmoniku stigli su i župan Marko Marušić, koji je od ponedjeljka registrirani  igrač Bilogore, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, načelnik Velikog Trojstva Marko Kutanjac i brojni bivši igrači i prijatelji kluba. Svi su uputili čestitke i želje da NK Bilogora bude mjesto okupljanja mladosti Kapele koja voli sport i nogomet.

Zvučno pojačanje kluba s budućim suigračima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!