Postavljen i posvećen spomenik palim braniteljima iz Ivanske preseljen zbog gradnje rotora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravo na rođendan prve žrtve velikosrpske agresije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Željka Cindrića, pripadnika specijalne policije, koji je stradao u zasjedi kod Sirača 19. srpnja 1991., iznova je postavljen i posvećen spomenik trojici palih viteza iz općine Ivanska.

Naime, gradnjom kružnog toka u središtu mjesta spomenik postavljen 1997. je uklonjen i tražila se druga lokacija. Napokon je pronađeno rješenje da se obilježje postavi u dvorište Osnovne škole, u samom centru Ivanske.

Svečanosti su nazočili, vijence položili i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, predstavnici udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te župan Marko Marušić i načelnik Općine Željko Mavrin.

Svi su se poklonili žrtvama i naglasili kako je obveza današnjih generacija čuvati uspomenu na branitelje bez kojih ne bi bilo slobodne i nezavisne Hrvatske.

Osim Cindrića, na spomeniku su i imena Jure Medveda koji je smrtno stradao kao pripadnik protuzračne obrane 1992., te Ivana Obrljana, kapetana rukometne momčadi iz Ivanske, koji je poginuo u akciji Bljesak 2. svibnja 1995. kod Bijelih Stijena.

U mjesnom društvenom domu postavljena je i izložba o ratnom putu 2. bojne 105. brigade Hrvatske vojske koju su popunjavali borci iz Čazme, Štefanja i Ivanske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!