Beljan: Evo što sam mislio kad sam Bajsa i ekipu usporedio s pijancima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rasprave i opravdavanja retorike na prošloj sjednici Županijske skupštine se nastavljaju. što je točno imao na umu spominjući za govornicom pijance i tulumarenje, u posebnom je priopćenju medijima pojasnio DHSS-ov Ivan Beljan. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Županija se naša trenutno osjeća kao pijanac poslije dobre fešte. Cijelu noć je pio, plaćao runde svima, gurao lovu u tambure i pjevaljki. U tom trenutku su ga svi obožavali. No došao je drugi dan… taj dan je isti kao danas u našoj županiji. Boli glava, nema se novaca, njegovi plaču, on ima možda za kruh do iduće plaće, možda dozvoljeni minus može povećati…        

U županiji već jutros plaču djelatnici Doma za starije Bjelovar, Vodoprivrede Daruvar koji se muče sa isplatom redovnih plaća. Trenutnim minusom Doma zdravlja od – 8 milijuna kuna, bolnice od – 120 milijuna, proračuna županije od -155 milijuna kn, Bjelovarskog sajma – 5 milijuna kuna, BBV-a od  -2 milijuna kuna, ŽUC-a od -30 milijuna kuna i drugi ubrzo se budu probudili i počeli sa plaćom odnosno naricanjem.

Naravno iza takvog pijanstva moraš strpljivo raditi i rezati troškove, nitko te zbog toga neće naročito voljeti

Oporba je zatražila da ih se ne zove pijancima. Ja ih nisam nazvao pijancima, nego samo usporedio županiju sa jednim dobrim pijanstvom jedinog zaposlenog u jednoj obitelji. Napomenuo sam, da ne bih volio nikad više u narednim pokoljenjima da imamo tako rastrošnog župana kao onog iz prošle vlasti što se naročito očitovalo u trošenju na naslikavanje i promociju.

 U ovoj novoj garnituri vlasti u županiji imamo također primjedbi. Naravno, greške su za ljude koji rade, no one moraju biti što rjeđe.

Nije nam se svidjela: javna nabava za opskrbu plina županije gdje mi domaći opskrbljivači nismo mogli javiti, isplata otpremnine od strane gradonačelnika Bjelovara i župana za sada bivšeg direktora Bjelovarskog sajma. Najveći nadolazeći “vrući krumpir” je Vodopriveda Daruvar. Demokratski HSS želi biti korektiv vlasti u županiji, pomagati županu gdje god to možemo, naravno i otvoreno reći naša nezadovoljstva.

Naš zahtjev za smanjenje naknada županijskoj skupštini župan je sa zadovoljstvom prihvatio, nadamo se i budućoj dobroj suradnji u vlasti i izlazak iz krize u ovom mandatu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!