Što na novo, novo normalno kažu Bjelovarčani?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Posljednji je tjedan u kojem se za ulazak u javne ustanove moramo pridržavati tek osnovnih epidemioloških mjera. Od utorka nam za ulazak u poreznu, sud, gradsku upravu, ali u Finu i poštu treba covid potvrda. Nema potvrde, nema ulaza. Dio Bjelovarčana to pozdravlja i priželjkuje da se obveza i proširi jer drže da na taj način jedni druge štitimo. Kako nam je rekla jedna Bjelovarčanka, ‘ona je spremna, a drugi neka se pripreme’. Covid potvrdu ima i Stipan koji se cijepio s dvije doze, a javit će se i za treću.

-Ako se mora, mora se, a to što neki pričaju da će biti ovo ili ono i da će nas kodirati, čipirati, ma to su priče za malu djecu. Nije me strah jer većina nas moje dobi smo živi zato što smo se cijepili kada smo bili mali, a bilo je jako puno bolesti – ističe Stipan.

Cijepio se i Jure, ali se obvezi covid potvrda ipak protivi.

-Mislim da to nije OK jer nije zakonski riješeno kako treba, a i degradiraju se ljudi stavljanjem zabrana na slobodu kretanja – nezadovoljan je Jure.

Željko i Ivanka se s druge strane nisu cijepili. On zbog alergija, ona jer ima visoki tlak, a i strah ju je različitih informacija kojima je bombardirana.

-Što ja znam što se može dogoditi? Ovaj kaže ovako, onaj onako i to se ne može znati što je točno – nesigurna je Ivanka.

Točno je da će od ponedjeljka onima bez covid potvrde život biti kompliciraniji. Gospođa Ivanka će se zato, kaže, ipak cijepiti, a što će gospodin Željko koji se, priča nam, zbog alergija ne smije cijepiti?

-Nekako ću se snaći – pomireno sliježe ramenima.

Ove godine se snaći može negativnim testom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!