[FOTO] TAMO GDJE JE SVE POČELO – Na Starom igralištu obilježeno 50 godina od naslova prvaka Europe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je na Starom rukometnom igralištu u Bjelovaru obilježeno 50 godina od naslova prvaka Europe RK Partizan Bjelovar.

Okupili su se svi igrači legendarne momčadi koji su još uvijek s nama, osim Hrvoja Horvata koji zbog privatnih razloga nije mogao doći na ovaj svečani čin.

Poštovanje bjelovarskim legendama došli su izraziti brojni gosti poput TV komentatora Drage Ćosića, predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca, direktora ženske i muške rukometne reprezentacije Ivica Udovičića, izbornika Hrvoja Horvata i brojni drugi uzvanici i gosti.

Prvacima Europe prvi se obratio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

-50 godina je prošlo kako je Bjelovar postao grad europskih pobjednika i nakon 50 godina još uvijek nam nije jasno što se tada dogodilo i koliko je značenje i veličina toga. Jedna skupina vrijednih ljudi, ljudi s entuzijazmom su vječno ispisali ime svoga grada kao grada pobjednika – rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao.

-Cijeli grad je sažet u jednoj riječi, grad rukometa. Ja igračima iskreno čestitam na ovih 50 godina, žao mi je što zbog korone i svega ovoga nas se nije okupilo i više, razmišljali smo da napravimo veliku svečanu akademiju u Domu kulture, ali to ne bi bilo to. Trebalo je doći upravo ovdje gdje je sve počelo, gdje ste u jednim nemogućim uvjetima napravili jedan povijesni podvig koji će Bjelovar zauvijek pamtiti – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Župan Marko Marušić također se obratio europskim prvacima i svima okupljenima.

-Velika čast i zadovoljstvo mi je biti ovdje s našim legendama. 50 godina povijesti, 50 godina rezultata koje sve generacije znaju. Ovaj rekao bih filmski uspjeh zauvijek će biti upisan u povijesti grada jer jedna ekipa koja je igrala srcem i nije gledala na materijalne stvari osvojila je Europu. Vjerujem da ćemo se i  ubuduće okupljati i obilježavati ovaj dan – rekao je župan Marušić.

U ime igrača okupljenima se obratio prvak Europe Nebojša Prodanić koji je pozvao na minutu šutnje preminulom legendarnom treneru Željku Selešu i svim igračima koji više nisu s nama.

-Kao onda najmlađi, zapala me sada dužnost da 50 godina poslije održim jedan kratak govor u ime svih igrača. Dakle, 13 142 karte su prodane za finale. Božo Sušec, naš klupski prijatelj kojemu je to bila prva finalna internacionalna utakmica koju je prenosio rekao je da je u dvorani bilo više 15 tisuća ljudi. Bjelovarčani na Olimpu su bili naslovi, sjajan doček u Bjelovaru. Volio bi da se nekih narednih godina dok nas još ovoliko malo ima nešto slično dogodi – rekao je Prodanić.

Svi legendarni igrači i uzvanici su zatim otišli u Dvoranu europskim prvaka pratiti ogled 1/8 finala kupa između RK Bjelovar i RK Spačva


PODIJELI S PRIJATELJIMA!