U Bjelovaru je osnovan novi košarkaški klub. Potpuno drugačiji od drugih…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru je započela zanimljiva sportska priča. Name, osnovan je Košarkaški klub ‘Borik’. U navedenom klubu igrat će se košarka 3×3, atraktivan i dinamičan olimpijski sport, a o osnutku kluba i planovima razgovarali smo s dopredsjednikom kluba dr. Vladimirom Ferenčakom, Bjelovarčaninom sa zagrebačkom adresom koji je desetljećima usko vezan uz košarku.

-Osnivačka skupština KK Borik održana je u veljači ove godine. Osnivači kluba su Ivan Šiprak koji je izabran za predsjednika, ja sam osobno izabran za dopredsjednika, dok je Luka Šiprak tajnik. Uz spomenute tu su još Marko Kelava i Dorijan Rogović, a osnivanje kluba su podržali i brojni sportski djelatnici i entuzijasti poput dekana Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislava Krističevića, košarkaških reprezentativaca Marka Tomasa i Josipa Sesara i brojni drugi. Zbog covid mjera gradonačelnik Hrebak nije mogao prisustvovati osnivačkoj skupštini, ali je izrazio svoju bezrezervnu potporu i zaželio puno uspjeha u radu kluba – kazao je Ferenčak i nastavio.

Pioniri ovog sporta

-Klub je osnovan s ciljem promicanja košarkaškog sporta, s naglaskom na 3×3 priču. Krovna svjetska organizacija FIBA zadnjih godina posvećuje veliku pažnju razvoju 3×3 košarke. 3×3 nije zapravo nikakva nepoznanica. Djeca i odrasli ljudi svih godina i uzrasta su se kad tad prepustili čarima hakla. To je oblik igre kroz kojeg su se brusile mnoge legende košarke. Sve što je potrebno je jedan koš, šest igrača i jedna lopta,a sve je podređeno tome da do izražaja dođe vještina igrača – kazao je Ferenčak i nastavlja.

-Sljedeći vikend čeka nas prvi turnir u okviru Pro toura i otvorenog prvenstva hrvatske u Šibeniku. Idemo tamo s našom prvom ekipom, a kroz cijelu sezonu nas očekuje jako puno turnira. Scena 3×3 košarke je zaista eksplodirala u Hrvatskoj. Participirat ćemo na turnrima sa nekoliko različitih ekipa, a osim turnira u Hrvatskoj očekuju nas i međunaroni turniri van granica Hrvatske. Mogu reći da smo pioniri ovog sporta obzirom da smo jedan od prvih klubova u Hrvatskoj. Vjerujem da će se uskoro početi osnivati brojni klubovi poput našeg, primjerice jedan košarkaški klub Partizan Beograd je osnovao 3×3 klub nekoliko tjedana poslije osnutka našeg kluba, jer kao što sam rekao, 3×3 košarka doživljava eksploziju – priča nam Ferenčak koji najavljuje i rad s mlađim dobnim kategorijama.

Seniori, ali i rad s mladima

-Sljedeći tjedan počinjemo s radom mlađih kategorija i njima ćemo posvetiti posebnu pažnju. S njima će najviše raditi trener Dorian Rogović koji je prije par dana sa ženskom ekipom U15 Trešnjevka osvojio prvenstvo Hrvatske . Što se tiče seniorske ekipe, ona već neko vrijeme trenira, i uz bjelovarske košarkaše koji košarku igraju po klubovima van Bjelovara poput braće Stefana i Julijana Zadravca i još nekih poznatih imena,preko mladih bjelovarskih nada Laića i Vrdoljaka, nekih poznatih starih španera poput Ivana Nikolića, klubu su pristupila i jaka košarkaška imena poput Darija Papka i Ivana Svobode budućeg doktora košarke koji će u klubu participirati kao igrač, ali i kao trener. U rad kluba bit će uključen i Luka Bujas zadarski košarkaški stručnajak s međunarodnim iskustvom. Sve u svemu stvara se jedna lijepa košarkaška priča u Bjelovaru – zaključio je Ferenčak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!