Bjelovarski vaterpolisti misle ozbiljno, već za nadolazeću sezonu spremaju nešto veliko

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vaterpolo se na velika vrata vraća u Bjelovar! Najavili su to iz Plivačko vaterpolskog kluba Mladost uoči nove sezone na gradskim bazenima. Spremaju veliku stvar. Naime, skupina nekadašnjih bjelovarskih vaterpolista obnovila je PVK Mladost Bjelovar, vaterpolo klub osnovan davne 1934. Razlog tome je skorašnji početak gradnje Bjelovarskih termi u sklopu kojih će biti i zatvoreni olimpijski bazen.

-Naš je cilj da taj bazen dočekamo spremni. To znači da imamo formirane sve kategorije vaterpolista i vaterpolistica koji će samo nastaviti s cjelogodišnjim treninzima i bez problema se uklopiti u kalendar natjecanja. Zato ćemo za koji dan putem lokalnih medija i naše Facebook stranice sve zainteresirane informirati o upisima za sve uzraste vaterpolista i vaterpolistica – poručuju iz kluba.

Novost je, dodaju, da će bazen od ove sezone, ukoliko sve bude prema planu, biti podijeljen prugama po širini, kako je to slučaj na svim drugim bazenima širom Europe. PVK Mladost raspolagat će prvom trećinom bazena od 18 sati nadalje. Treninzi će biti pretežno tehničkog, taktičkog i igračkog karaktera, a vodit će ih osobe s igračkim iskustvom minimalno drugoligaškog ranga. Ovisno o godištu i broju prijava, vaterpolisti i vaterpolistice će biti razvrstani u dobne kategorije.

-Ono što je sigurno da nećemo imati problema s brojem termina jer se na bazen postavlja nova rasvjeta, pa će se, ako sve bude prema planu, moći trenirati i po mraku, ukoliko to bude nužno. Ukoliko bude postojao interes, PVK Mladost organizirat će i jutarnje, kondicijske treninge – kažu Mladostaši.

Osim nove rasvjete, vaterpoliste i vaterpolistice svih kategorija čekaju i novi vaterpolo golovi, lopte, kapice, klupske majice, a u tijeku je nabava novih klupskih ručnika. Klupska majica biti će uručena svakom tko se uključi u trenažni proces. Cijena upisnine za sezonu 2022. iznosit će 200kn.

-Javiti se mogu svi zainteresirani od 11 godina nadalje, bilo da žele trenirati i igrati natjecateljski ili rekreativno. Kad smo već kod rekreativnog vaterpola, PVK Mladost planira organizirati i školu vaterpola namijenjenu onima koji žele rekreativno igrati vaterpolo. U tome bi im pomagali veterani PVK Mladost od kojih je većina nekada igrala drugu hrvatsku vaterpolo ligu. Cilj nam je da kroz neko vrijeme imamo dovoljno rekreativnih ekipa kako bi mogli organizirati vaterpolo turnire, kako je to slučaj u nekim drugim hrvatskim gradovima – poručuju iz kluba.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!