One su energične, dominantne i uporne. Zahvaljujući tome, izborile su nastup na Europskom prvenstvu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarske mažoretkinje, kadetkinje, na 25. Državnom prvenstvu mažoretkinja održanom u Klinča Selu 14. i 15. svibnja, osvojile su broncu. Time su izborile odlazak na Europsko prvenstvo u rujnu. Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio im je na promociji Bjelovara, ali i obećao podršku.

– I prije smo podržavali Klub mažoretkinja kada ste išli na malo dalja natjecanja, a podržat ćemo i vaš odlazak na Europsko prvenstvo u Zadru – istaknuo je.

Predsjednik kluba bjelovarskih mažoretkinja Dragutin Hubak izrazio je potrebu za većim prostorom.

– Nadamo se da ćemo jednog dana dobiti prostor adekvatan visini štapova koliko oni mogu letjeti u zrak. Na natjecanju smo u razdaljini od oko 15-20 metara, a kod dobacivanja štapa u manjem prostoru oni padaju. Nadam se da će nas u budućnosti Grad smjestiti u dvoranu manjih dimenzija, a da visina bude oko sedam ili osam metara, možda i više, koliko nam treba za štapove koji lete visoko u zrak. Što su starije, to više lete štapovi u zrak i u visinu i vodoravno – napominje Hubak. Predvodnica mažoretkinja gradonačelniku je uručila zahvalnicu.

-Meni je bilo izvrsno, nisam očekivala da ćemo toliko postići, ali sretna sam što su i ove male cure prvi puta na Državnom natjecanju postigle tako visoko treće mjesto i sve smo sretne i zadovoljne – izjavila je. Glavna trenerica Adrijana Župljanin koja je ujedno i nacionalna sutkinja Hrvatskog mažoret saveza naglasila je koliko je ponosna na svoje mažoretkinje.

-One su toliko energične i dominantne, one ostavljaju srce na treninzima, a još više na natjecanjima. Preponosna sam na njih i na njihove rezultate – poručila je. Bjelovarskim mažoretkinjama želimo puno uspjeha na Europskom prvenstvu!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!