Spektakl: U četvrtak počinje FIBA 3×3 Bjelovar. Očekuje se više od 60 ekipa…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u prekrasnom ambijentu bjelovarskog Borika i službeno najavljen košarkaški turnir FIBA 3×3 Bjelovar koji će biti održan od 7. do 9. srpnja.

-Turnir je dakle od 7. do 9. srpnja, a 10. srpnja će u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza biti organiziran turnir gdje će se okupiti 12 najboljih ekipa Hrvatske u borbi za wild card svjetski challenger. Okupili smo impozantan broj ekipa, u četvrtak će se već odigrati kvalifikacije, dolaze nam ekipe iz Ukrajine, Mađarske, Bosne i Hercegovine te ponajbolje hrvatske ekipe. Uglavnom, imat ćemo turnir s preko 60 ekipa u svim konkurencijama – kazao je glavni organizator turnira i predsjednik KK Borik Ivan Šiprak koji je dodao.

-Ove godine imamo i žensku konkurencije, djevojčice 13 i 15 godina koje će doći iz Ukrajine. S obzirom na rat tamo možete razumijeti kolika nam je bila želja da dođu ovdje i maknu se iz tog područja. Osim toga dolazi i nam i mlade reprezentacije Mađarske, Ukrajine (U-17 i U18) znači razina kvalitete će biti odlična. Imat ćemo i dva koncerta, u petak će nakon košarkaškog turnira nastupiti u 22 sata bjelovarski bend Funko Fobia, a u subotu prije finala će nastupiti plesna skupina iz Zagreba koju nam šalje poznata hrvatska koreografkinja Larisa Lipovac Navojec i nastupit će poznati hrvatski reper Marin Ivanović Stoka – kazao je Šiprak.

Turnir i za mlađe

Gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio je prošlogodišnji turnir i rekao je da sve upućuje kako će ovogodišnji biti još veći.

-Ovo je originalna lokacija, ovakve lokacije nema nigdje u Hrvatskoj. Znači usred šume, u krasnoj atmosferi gledati i igrati streetball. Prošle godine su nam sve momčadi rekle da na ovakvoj lokaciji i tako posebnom mjestu nisu nikada igrali. Bili su svi oduševljeni i sa organizacijom i zato smo i mi iz Grada s Ivanom i njegovim timom to odlučili još malo pojačati da to bude još bolje. Oni su se zaista puno potrudili i napravili još jednu dodatnu infrastrukturu i sve što su mi Ivan Šiprak i Marko Kelava iz KK Borik prezentirali i rekli ovo će biti najbolji turnir do sada, a Grad je pomogao s 20 tisuća kuna i još nekim stvarima – kazao je gradonačelnik Hrebak.

U mlađim kategorijama također će biti zanimljivo natjecanje.

-Imamo potvrđene dvije ekipe iz Mađarske do 17 godina, tri ekipe iz Ukrajine od kojih će se dvije natjecati u dobi do 17 godina i jedna će se okušati do 19 godina, a riječ je viceprvacima Europe do 18 godina. Naravno, nastupit će i ekipe iz našeg okuženja od Virovitice, Virja preko Križevaca pa sve do Zagreba – kazao je Dorijan Rogović, kineziolog te mladi i perspektivni košarkaški trener.

Inače, mladi Ivan Lajić najperspektivniji je košarkaš koji dolazi na Borik.

-Prošle godine je bilo super, psoebno što smo i mi mlađi mogli igrati. Imam 12 godina, a treniram od svoje pete. Treniram oko 6 sati dnevno, najviše doma u dvorištu i imam veliku podršku brata i roditelja – rekao nam je Lajić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!