Dodijeljena najviša priznanja HOK-a, među laureatima i obrtnici iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska obrtnička komora je u znak održavanja obnoviteljske Skupštine, 1. srpnja 1994. svečanom Akademijom održanom 1. srpnja 2022. g. u City Plaza Centru obilježila Dan Hrvatske obrtničke komore te 170 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj.

Svečanim govorom nazočnim obrtnicama i obrtnicima, kao i njihovim gostima te svekolikoj javnosti, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, istaknuo je napore koje Hrvatska obrtnička komora čini u zaštiti, promociji i unapređenju tog važnog gospodarskog sektora.

Čestitao je svim novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u proteklih godinu dana. Od 1996. godine do danas, majstorsku diplomu svojim radom i znanjem dobilo je 23.527 obrtnica i obrtnika, a ispit o stručnoj osposobljenosti položilo je 24.187 osoba.

Na Akademiji su dodijeljena najviša priznanja HOK-e „Zlatne ruke“ najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje najviše priznanja uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva, malog poduzetništva

Plaketom „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem nagrađeno je 7 obrtnika, među njima i GORAN GRGIĆ, vlasnik fotografskog obrta ‘STUDIO KOBRA’ iz Garešnice.

Goran Grgić stručni ispit za fotografa polaže 1988.u Zagrebu. 10. travnja 1988. otvara obrt Studio za snimanje slike i tona Kobra, u Garešnici. Od 1995. do 2010. obrt je poslovao proširen trgovinom dječje opreme i odjeće, Medin brlog, također u Garešnici.

Goran Grgić je bio predsjednik Udruženja obrtnika Garešnica u dva uzastopna mandata, od 1989., te član inicijativne grupe za osnivanje Obrtničke komore Bjelovar. Ponovo je bio predsjednik Udruženja obrtnika Garešnica- dio u mandatu od 2014. do 2018. Obnašao je dužnost podpredsjednika Obrtničke komore Bjelovarsko bilogorske županije u dva mandata.

Predsjednik je Obrtničke komore Bjelovar i Član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore od   2015. do danas. Član je sekcije fotografa Hrvatske obrtničke komore. U tri mandata obnašao je dužnost predsjednik Odbora za školstvo i strukovnu naobrazbu Obrtničke komore Bjelovar.

  1. je nagrađen je Poveljom grada Garešnice za osobit doprinos razvoju i promociji obrtništva. Član je Upravnog odbora Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i Turističke zajednice Bjelovarsko bilogorske županije, gdje je predstavnik obrtnika.

 Statuom “Zlatne ruke” s poveljom nagrađeno je 7 obrtnika, među njima i GABRIJELA MARIJA PATAČKO, vlasnica frizerskog obrta ‘GABI’ iz Bjelovara.

Gabrijela Marija Patačko vlasnica je bjelovarskog frizerskog salona „GABI. Svoj obrt otvorila je 27. svibnja 1992. godine. Posjeduje licencu za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanje frizer. Pod njezinim stručnim vodstvom brojne naučnice postale su frizerke. Tijekom 30 godina uspješnog poslovanja, kroz njezin salon usavršilo se 7 radnica koje su danas njezine kolegice obrtnice na što je izrazito ponosna.

Ulažući mnogo truda u edukacije i usavršavanja, nakon osvojenih mnogih gradskih i županijskih natjecanja i revija, svoj rad okrunila je 1998. g. osvajanjem 1. mjesta na

Državnom prvenstvu frizera. Svojom aktivnošću i volonterskim radom istaknula se u radu tijela Hrvatske obrtničke komore (Sud časti i Komisija za dodjelu priznanja) Obrtničke komore Bjelovarsko Bilogorske županije, a posebno svog matičnog Udruženja obrtnika Bjelovar. Dugi niz godina bila je predsjednica.

Ceha frizera i kozmetičara kao i Član Upravnog odbora, da bi 2018. godine

postala predsjednicom Udruženja obrtnika Bjelovar. Za njezin nesebičan volonterski rad, zalaganje i promoviranje frizerske struke primila je priznanje Obrtničke komore BBŽ – Plaketu „Zlatne ruke” 2004. godine i priznanje HOK-a „Povelju komore” 2019. godine. Tijekom mandata predsjednice Udruženja obrtnika Bjelovar nesebično se bori za prava svih svojih kolega obrtnika kako bi im barem malo olakšala poslovanje koje nije lako i jednostavno, naročito u zadnje vrijeme zbog pandemije koronavirusa. U njezinom radu također treba istaknuti i suradnju Udruženja obrtnika Bjelovar s Gradom Bjelovarom koju je uspjela podići na višu razinu, te za svoj trud primila priznanje   Zlatnu plaketu „Grb Grada Bjelovara” 2021. godine.

 

Ministarstvo nadležno za obrt, tradicionalno je, na proslavi Dana Hrvatske obrtničke komore, uručilo  Nagrade ”Šegrt Hlapić” najboljem učeniku, najboljoj srednjoj strukovnoj škola i najboljem mentor. Nagradu za najboljeg mentora u Republici Hrvatskoj primio je DALIBOR ČERMAK, vlasnik elektroinstalaterskog obrta “ELEKTRORADIONICA”.

 

Dalibor Čermak vlasnik je elektroinstalaterskog obrta od 1.7.1993. g. Posjeduje licenciju za primanje naučnika na praktičnu nastavu za zanimanje elektroinstalater, prima naučnike na naukovanje 26 godina. Kroz njegov obrt zanat je izučilo 35 učenika. 5 učenika je bilo zaposleno. Naučnicima redovito osigurava novčanu nagradu i radno odijelo. Redovito ocjenjuje rad učenika, prati uspjeh u školi, redovito kontrolira mape praktične nastave. Dugogodišnji je predsjednik ispitne komisije za majstorske  ispite za zanimanje: Elektroinstalater. 2017. g.

Dalibor Čermak je 2017. jedan od ambasadora naukovanja koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora u sklopu projekta Erasmus+ Uključite se u EP4A: europska partnerstva za naukovanje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!