Stadion pred završetkom, ali neki rekviziti kupljeni su za školsku ligu, a ne za HNL

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Među brojnim nestrpljivim Bjelovarčanima i mi smo obilazili novi stadion NK Bjelovara koji samo što nije završen. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak “prekomjerno granatira” Facebook slikama novog zdanja u praskozorje, podne i noću, kad se najbolje vidi u kojem je gradu niknuo taj istovremeno velebni i skromni objekt.

Provjerili smo kako se primila trava i zadovoljni nicanjem mladica i malim brojem rupa na travnjaku krenuli smo prema tribinama. I gle iznenađenja! Umjesto klupa za momčadi s trenerima, osobljem i rezervnim igračima, na novom stadionu su postavljene pleksi igračke koje su premale za Kapelu ili Gudovac (bez uvrede za te vrijedne i uspješne klubove).

Klupe imaju deset sjedalica, natkrivene su pleksijem koji podsjeća na prošlo stoljeće i treću kosovsku ligu… Novi propisi Hrvatskog nogometnog saveza kažu da momčadi mogu imati devet rezervnih igrača. Dodajmo im trenera, pomoćnog trenera, fizioterapeuta, liječnika, službenu osobu… i tko će sjediti na klupi, a tko stajati sa strane? Deset sjedalica i 14 osoba, halo?

Pitali smo u klubu i rekli su nam da su odmah uočili propust, ali za njega nisu krivi. Grad gradi stadion pa su dečki “iz ofisa” naručili najjeftiniju varijantu klupe koja to nakon skore nužne zamjene više neće biti. Propisi su propisi, a uštede na poslovima oko kojih nemaš pojma nisu uštede nego bačen novac.

Treba li reći (ne)odgovornima da takve stvari gotovo na svim stadionima plaćaju sponzori čije se ime stavi na kućice. Možda u ovom slučaju ne, grad sredi sve, a klub nađe firmu čija će naljepnica krasiti prostor koji je gledateljima neprekidno u polju gledanja. Dobrodošao dodatni prihod.

Dvojica usamljenih bauštelaca koja su se muvala po hladu ispod krova tribine također ne jamče da će stadion biti spreman za premijeru NK Bjelovara u drugoj HNL ligi. OK, pričekat će nogometaši i navijači koliko treba, ali da može brže – može.

Budimo realni, Bjelovar ne dobiva samo novi stadion već sportski nogometno-atletski centar koji nemaju drugi gradovi u Hrvatskoj. Sjajan potez gradskih vlasti za sportaše, djecu, mlade, njihove roditelje, kibice, navijače.

E još kad bi odluke o kupovini nekih neophodnih rekvizita donosili oni koji znaju…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!