Ivan Šiprak: U Puli smo prošli pakao, ali sada smo već okrenuti prema Parizu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KK Borik osvojio je u Puli otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3×3 košarci te su s tim naslovom osvojili ulaznicu za Pariz gdje će igrati u sklopu FIBA 3×3 World Toura. 

-Nije bilo ni malo lako, pratili su nas mnogi problemi i tek sada postajemo svjesni što smo napravili i ovaj uspjeh će nam ostati za cijeli život – kazao je predsjednik kluba Ivan Šiprak. 

-Nakon što smo osnovali klub u drugom mjesecu osjetili smo da postoji na toj sceni 3×3 košarke prostor za naš klub, vrlo brzo nam se priključilo izuzetno puno članova i to ne samo iz Bjelovara već iz cijele Hrvatske. Brojne selekcije kluba se tijekom ljeta igrale jako puno turnira što u Hrvatskoj što u inozemstvu, a vrhunac se dogodio sa seniorskom ekipom u Puli – rekao je Šiprak i nastavlja. 

-Prije Pule igrali smo u Osijeku, Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru i još brojnim gradovima. Završnica se odigrala u Pulu gdje se natjecalo 12 najboljih ekipa i bio je jako veliki ulog zato što je za pobjednika bio osiguran nastup na Svjetskom prvenstvu u Parizu i titula prvaka Hrvatske. U Pulu smo otišli skromno, tiho smo se nadali dobrom uspjehu, ali realno nismo znali kako ćemo završiti jer su tamo bile najbolje ekipe regije – priča nam Šiprak i dodaje

 

-Uspjeli smo odigrati izuzetno kvalitetne utakmice i na kraju osvojiti titulu prvaka Hrvatske i kvalificirati se u Pariz. Skupinu smo dobro odigrali, u četvrtfinalu je bila prava drama i prošli smo nakon produžetaka, a u polufinalu nas je čekala odlična ekipa Splita koja po rekingu ima tri najbolja igrača Hrvatske, utakmica je također otišla u produžetak gdje smo se bolje posložili od ekipe Splita i ušli smo u finale – prepričava nam Šiprak i nastavlja. 

Tri produžetka

-Inače, nokaut fazu smo igrali bez jednog važnog igrača koji se ozlijedio kada su se igrale skupine što znači da smo igrali bez rotacije što je strašno naporno, to je stvarno pakao igrati, no dečki su našli neke nadljudske napore u sebi i izdržali. U finalu nas je čekala ekipa iz Zagreba. U četvrtoj minuti utakmice gubili smo 15-7. Jednostavno su sve pogađali, ali nismo gubili glavu, imali smo viziju kako što treba raditi te smo se uspjeli vratiti i nekako izjednačiti i opet ući u produžetak – prepričava nam Šiprak dramu koja se odvijala.

-U produžetku smo stisnuli zube, bilo je jako teško, ali eto i to smo uspjeli dobiti i osvojiti naslov. Sada smo u mislima okrenuti prema Parizu gdje će biti najbolje ekipe svijeta. Turnir u Parizu će biti održan  7. i. 8. listopada. Trenirat ćemo maksimalno, ali idemo opušteno, bez imperativa jer mi smo svoje zaista napravili – zaključio je Šiprak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!