Prikupljen novac za odlazak šahistice Renate (10) na Europsko prvenstvo u Turskoj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Prikupljeno je dovoljno sredstava za odlazak mlade garešničke šahistice Renate Hranilović na Europsko prvenstvo u šahu u Turskoj, od 04. do 15. studenog ove godine. Klub se odlučio na poziv javnosti za pomoć kako bi prikupio dovoljno novca za sudjelovanje aktualne državne prvakinje na natjecanju europske razine. Za odlazak u Tursku bilo je potrebno 20 tisuća kuna, a u svega nekoliko dana na ralun Kluba sjelo je više novca nego što je bilo potrebno. Iz Kluba zahvaljuju svima koji su pomogli uz naglasak da će se višak utrošiti u opremu budućih šahovskih nada.

U službenom priopćenju se navodi:

Poštovani,

s obzirom na objavljenu akciju za prikupljanje sredstava za Renatu Hranilović, ovim putem vas obavještavamo da je akcija bila uspješna i da je do sada prikupljeno 27.558,60 kn što je dostatno s obzirom da su predviđeni troškovi za sudjelovanje 20.000,00 kn.

Višak prikupljenih sredstava utrošiti će se za sudjelovanje Renate Hranilović na pripremnim turnirima prije samog odlaska na prvenstvo te nabavu opreme za rad kluba kako bi se stvorili bolji preduvjeti za budući rad s mladima.

Hrvatski šahovski savez donirao je 10 tisuća kuna, Grad Garešnica 5 tisuća, a Fizičke osobe i privatni poslovni subjekti nešto više od 12 tisuća kuna.

Miroslav Horina

Predsjednik ŠK Garešnica

Kontaktirali smo i Renatu za koju je malo reći da je oduševljena.

– Jako sam sretna bila kada sam čula vijesti. Mama mi je javila da su se prikupili novci. Prvi put ću se voziti i avionom, uzbuđena sam – rekla je Renata.

Renata je uspješna osvajačica medalja i trofeja.

– Imam sedam trofeja i oko 50 medalja. I moj brat također igra šah i vrlo je uspješan, igramo doma zajedno i dobri smo si protivnici. Trener mi se zove Ognjen Matko i on je FIDE majstor. Inače igramo dva puta tjedno po dva sata, a sada ćemo pojačati treninge pa ćemo se nalaziti tri puta tjedno po dva sata – poručila je Renata.

Renata i njezina obitelj zahvalni su svima koji su joj pomogli da ostvari svoje snove i u Turskoj pokaže svoje šahovske majstorije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!