Općina Velika Trnovitica proslavila rođendan: Obnovljena cesta V. Trnovitica-M. Mlinska, a uskoro slijedi otvorenje vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prava slavljenička atmosfera ovih dana vlada općinom Velika Trnovitica. Upravo se ondje slavi Dan općine i župe sv. Martina u kojoj je služena sveta misa. Tradicionalno, na samo Martinje održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se i ovoga puta okupili brojni uzvanici koji su svojim dolaskom uveličali slavlje. Bila je to prilika da se načelnik općine Ivan Marković prisjeti što je sve na području općine napravljeno u proteklih godinu dana, kao i da najavi planove za razdoblje pred nama. Kada je riječ o realiziranim projektima, posebno je istaknut projekt modernizacije županijske ceste Velika Trnovitica – Mala Mlinska koja je, naglasio je načelnik Marković, tamošnjim mještanima godinama stvarala probleme u svakodnevnom životu, a za čiju rekonstrukciju nije bilo razumijevanja prije mandata župana Marka Marušića.

-Zahvaljujući intenzivnom radu saborskog zastupnika Mire Totgergelija koji je više puta u resornom ministarstvu zajedno sa mnom lobirao za ovu cestu i našeg župana Marka Marušića, sada napokon imamo modernu županijsku cestu na čemu sam neizmjerno zahvalan. U vrijeme bivšeg župana nismo bili u milosti pa nije bilo ni ulaganja, no dolaskom novog župana to se promijenilo – naglasio je načelnik dodavši kako se sada, kada je posložena politička infrastruktura, u pozitivnom smjeru može nastaviti i dalje. A u pozitivnom smjeru u ovoj se općini kreće na brojim poljima. Tako je završena peta faza obnove nogostupa u Novoj Ploščici čija je ukupna vrijednost 2,3 milijuna kuna od čega je više od pola sredstava stiglo iz Ministarstva regionalnog razvoja. Također, naglasio je Marković, radilo se na uređivanju mjesnih domova, pri kraju je prva faza rekonstrukcije nogostupa u Velikoj Trnovitici, a gotovo milijun kuna je uloženo u održavanje nerazvrstanih cesta. Isto tako, zeleni otoci su zamijenjeni polupodiznim spremnicima u Velikoj Trnovitici i Novoj Ploščici, a ulagalo se u video nadzor i novu svjetlosnu signalizaciju također u Novoj Ploščici. No ono na što su itekako posebno ponosni u ovoj općini je adaptacija dječjeg vrtića koji bi svoja vrata prvim polaznicima trebao otvoriti nakon nove godine.

-Svakako želimo imati novi dječji vrtić, no u prijelaznom razdoblju će poslužiti i zgrada u kojoj je dječji vrtić nekada bio smješten, a u čiju će adaptaciju biti uloženo 300 tisuća kuna – najavio je Marković dodavši kako Općina posebno brine o svojoj djeci i mladima. Tako se ondje značajna sredstva izdvajaju za darivanje novorođenčadi, sufinanciranje cijene vrtića, sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola i studentima, nabavu radnih bilježnica i troškove prehrane za osnovnoškolce, ali i za sufinanciranje kupnje prve nekretnine mladim obiteljima,

-Puno toga smo napravili, a tako ćemo nastaviti i dalje kako bismo mlade zadržali na području naše općine – poručio je svim okupljenima načelnik Marković. Dan općine i Dan župe svim okupljenima na svečanoj sjednici čestitao je i župan Marko Marušić.

-Čestitam na svemu što se na području općine radi kako bi općina Velika Trnovitica bila što ugodnije mjesto za život. Jedno od mojih glavnih načela je suradnja sa svim načelnicima i gradonačelnicima bez obzira na političku pripadnost jer samo zajedničkim snagama možemo naprijed. Zato i jesmo tu. Stoga ćete i dalje imati punu podršku Bjelovarsko-bilogorske županie u svim planiranim projektima – naglasio je župan Marušić. Čestitkama se pridružio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Miro Totgergeli koji je naglasio kako se pri svakom dolasku u ovu općinu vidi napredak u odnosu na godinu ranije.

-Nastavite tako i dalje. Moja namjera je da županijsku cestu Velika Trnovitica – Mala Mlinska završimo, a 300 posto sam siguran da će župan Marušić još za ovog mandata to uspjeti i odraditi – zaključio je Totgergeli nakon čijih su se riječi okupljeni okrijepili delicijama kao što su žablji krakovi i guska s mlinicma po kojima je proslava Dana općine Velika Trnovitica nadaleko poznata. Sama proslava općinskog rođendana nastavlja se u subotu u Mjesnom domu u Velikoj Trnovitici gdje u 18 sati počinje mađioničarski nastup Magic Leona, dok će nedjeljno popodne biti rezervirano za kulturno-umjetnički program, predstavljanje udruga, druženje uz živu glazbu te besplatnu degustaciju hrane i pića.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!