Tko će sve odgovarati za izvlačenje novca iz čazmanskih komunalija?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Gradu Čazmi i tamošnjim komunalnim tvrtkama još uvijek zbrajaju financijsku štetu koju je, prema kaznenoj prijavi upućenoj potkraj studenog prošle godine, prouzročila bivša šefica knjigovodstva. Nju u gradskoj upravi sumnjiče da je krivotvorila poslovne isprave te počinila i druge financijske malverzacije, a prema prvim informacijama financijska šteta iznosila je oko 40 tisuća eura. U tijeku su policijski izvidi, a prema neslužbenim informacijama čini se da bi financijska šteta mogla bi i višestruko veća od one kojom se prvotno baratalo.

Kolika god financijska šteta bila, čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak govori da korisnici komunalnih usluga tvrtki Komunalije Čazma, Čaplin i Komunalije – vodovod ne moraju brinuti.

„U tijeku je izvanredna revizija poslovanja tvrtki u kojima je ta osoba vodila računovodstvo, a detalje u ovom trenutku ne mogu iznositi. Mogu reći da neće biti problema s isporukom usluga”, poručuje gradonačelnik Pirak.

Ako izvidi pokažu da je iz jedne ili više čazmanskih tvrtki nestao novac, a indicije da se to dogodilo dosta su snažne, postavit će se i pitanje odgovornosti svih u tom lancu, od revizorske kuće čiji je osnovni zadatak upravo sprječavanje malverzacija i provjera financijskih izvješća, sve do bivšeg predsjednika Uprave Ivana Beljana i članova Nadzornog odbora.

Prema nepotvrđenim informacijama, navodno izvlačenje novca započelo je još prije tri godine, a spominje se i kupovina kriptovaluta. Ako je ta teorija ispravna, može se nagađati da su problemi isplivali na vidjelo nakon što je vrijednost glavne kriptovalute, bitcoina, počela naglo padati potkraj 2021. godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!