[FOTO] Grad Daruvar želi u potpunosti transformirati Petrov vrh. Evo kako će izgledati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Daruvar je prijavio projekt pod nazivom „Planinarimo do zvijezda“ koji je pripremila Razvojna agencija Daruvar u sklopu javnog poziva iz NPOO-a Ministarstva turizma i sporta: Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti.

Projektom je planirana izgradnja planinarskog doma Petrov vrh, zvjezdarnice, planetarija i vidikovca te uređenje Slavonskog planinarskog puta. Područje provedbe projekta je Međunarodni park tamnog neba Vrani kamen te je Grad Daruvar, sa svojim prirodnim i kulturnim znamenitostima i bogatstvima, pogodan za diversifikaciju turističke destinacije. Zahvaljujući ovom projektu aktivni turizam će postati drugi stup turizma u Daruvaru.

Iznos projekta je 6.636.140,00 eura (50.000.000,00 kn), a stopa sufinanciranja 100%.

U projektu će osim prijavitelja Grada Daruvara sudjelovati i 7 projektnih partnera koji će zajedničkom sinergijom raditi na realizaciji aktivnosti.

Navedenim projektom povećat će se kvaliteta ponude turističke destinacije daruvarskog područja unaprjeđenjem infrastrukture, produljenje sezone, poticanje održivog oblika turizma prilagodbom infrastrukture u skladu s EU standardima zaštite okoliša koja doprinosi digitalnoj i zelenoj tranziciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!