[FOTO] Do petka možete pogledati 14 kazališnih besplatnih predstava za djecu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej osmi puta održavaju se u Bjelovaru, a ovoga puta na repertoaru je 14 predstava kazališta i dramskih studija iz deset hrvatskih gradova.

Susreti su započeli u ponedjeljak predstavom „Tu povlačim liniju” zagrebačkog teatra Tirena u Domu kulture, a službeno otvorenje uslijedilo je u podne u Bjelovarskom kazalištu predstavom „Mali princ” Max Teatra iz Zaprešića. Prvi dan završava predstavom “Maca papučarica” Baletnog studija karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom, a susreti se nastavljaju u srijedu, četvrtak i petak na dvije lokacije, u Domu kulture i u Bjelovarskom kazalištu. Svakog dana održavat će se po tri predstave za razne uzraste, od predškolaca do srednjoškolaca.

Romano Bogdan, predsjednik Hrvatskog centra Assitej, zahvalivši Gradu Bjelovaru na domaćinstvu, istaknuo je da su Susreti izvanredna prilika da djeca doznaju što se radi u dramskoj pedagogiji.

„Drago mi je što smo se nakon dvije godine stanke zbog koronavirusa vratili u Bjelovar. Kazalište je multidisciplinarna umjetnost u kojoj se bavimo glazbom, likovnom umjetnošću i rječju, i jedna je od rijetkih preostalih oaza u kojoj djeca mogu dobiti nova saznanja o estetici umjetnosti”, poručio je Bogdan.

Cilj Susreta je obrazovati djecu i mlade, kao i prosvjetne djelatnike koji rade na području dramske umjetnosti te im pružiti priliku da vide neke od najboljih predstava u Hrvatskoj. Njih ocjenjuje tročlano stručno prosudbeno povjerenstvo, koje na kraju proglašava najbolje i dodjeljuje nagradu “Zvjezdana Ladika”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!