Čazmanski DVD-i obnovili opremu uz pomoć Fonda solidarnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DVD-ima Komuševac, Gornji Draganec i Dapci odobrena je naknada za nabavu opreme uništene opreme na intervencijama nakon potresa 28.12.2020. godine.

Sva tri društva podnijela su prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji je financiran iz Fonda solidarnosti EU, u sklopu Jednostavne izravne dodjele bespovratnih financijskih sredstava.

Na temelju tih prijava, DVD Komuševac je dobio 13.497,50 eura, DVD Gornji Draganec 13.477,32 eura, a DVD Dapci 5.957,41 eura. Iz istog je Fonda Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čazme i DVD-u Općevac-Palančani dodijeljeno više od 100.000 eura.

Gradonačelnik Dinko Pirak posjetio je DVD Komuševac kako bi im čestitao na uspješno provedenom natječaju pri čemu im je, kao i drugim DVD-ima, pomogla Razvojna agencija Čazma.

Zahvaljujući dodijeljenim sredstvima, DVD Komuševac je uspio nabaviti osam kompleta interventnih odijela, kao i manje radne strojeve i alate koji su neophodni tijekom vatrogasnih intervencija.
Ovime je obnovljen inventar DVD-a nakon dugog niza godina.

DVD Komuševac je u posljednjim godinama bilježio povećanje članstva, a trenutno broji oko 35 odraslih pripadnika i 20-ak djece. Predsjednik Dario Perčec ističe da u radu Društva osim članova, aktivno sudjeluju i roditelji djece. Naglašava da iako im uspjeh nije na prvom mjestu, uvijek se trude postići dobre rezultate, no najvažnije im je da se djeca druže i da vatrogastvo ostane živo u njihovom selu.

– U manjim mjestima ponekad su dobrovoljna vatrogasna društva jedine udruge koje organizirano rade s djecom i mladima. U današnje vrijeme, kad većina ljudi bez naknade svoje vrijeme ne daruje nikome, dobrovoljni vatrogasci i dalje su svjetla točka u našem društvu, osobito oni koji rade s najmlađima, istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Kako bi poboljšali uvjete rada u DVD-u Komuševac, nužno je obnoviti krovište doma, za što će se pobrinuti Grad Čazma. U protekle dvije godine, grad je već pomogao DVD-u Komuševac pri uređenju unutrašnjosti doma, odnosno postavljanju podnih obloga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!