[FOTO/VIDEO] ‘Igre u vodi’ su ovogodišnji hit na bazenu! Posjetili smo mladu ekipu i trenera…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PVK Mladost Bjelovar ovoga ljeta krenuo je sa fantastičnim projektom za mališane pod nazivom ‘Igre u vodi’. Naime, kroz igru i razne vježbe za djecu, mališani postižu dodatnu sigurnost u vodi, a sve pod nadzorom trenera Ivana Šole, diplomiranog kineziologa. 

‘Igre u vodi’ održavaju se svakoga radnog dana na bjelovarskom bazenu od 8 ujutro. Inače, ‘Igre na vodi’ je prepoznala i Erste banka koja je važni donator, a mi smo posjetili mlade članove i razgovarali s trenerom Šolom. 

30 eura za svaki dan cijeloga ljeta

-Dolazi nam svaki dan oko 15 mališana, a prosječna dob je oko 10 godina. To su djeca koja su prošla školu plivanja, neki su manje sigurni u vodi, neki više, ali ovdje s nama porade na dodatnoj sigurnosti uz zabavne igre – kaže nam Šola i dodaje. 

-Članarina je 30 eura i za tu cijenu djeca svaki dan, cijelo ljeto mogu dolaziti i s nama raditi u bazenu, a mi im svaki dan osmišljavamo prilagođeni trening i igre. Mislim da tako nečeg rijetko gdje ima – ističe Šola i nastavlja.

Djeca i roditelji oduševljeni

-Djeca s nama prolaze tehnike plivanja, zatim igre s loptom i bez lopte. Imamo tu i igre za ronjenje. Naravno, prije svega je zagrijavanje na suhom. Imamo i brojne rekvizite, daske za plivanje, lopte, koš, golovi, kolutovi za izroniti. Dakle, primarno je kroz igre koje smo mi osmislili da mališani postanu što sigurniji u vodi i da zavole vodene sportove. Moram reći da je povratna reakcija djece i roditelja odlična – priča nam Šola koji dodaje da svaki dan roditelji mogu doći sa svojom djecom i učlaniti se. 

-Nema veze što je već sredina srpnja, kada god netko od djece želi doći, dobrodošao je. Ovo je ispala zaista fantastična ideja PVK Mladost Bjelovar, djeca uživaju, igraju se, a opet to rade u vodi i tako postaju sigurniji plivači, a iduće godine možda i mladi vaterpolisti – zaključio je Šola. 

Kako je to bilo jutros pogledajte u našem videu i fotogaleriji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!