Bazeni bogatiji za opremu koja vam doslovno može spasiti život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bazeni Bjelovar od danas su bogatiji za opremu koja, nadam se, nikome neće trebati, ali u slučaju da zatreba doslovno može spasiti život. Riječ je o AVD-u, automatskom vanjskom defibrilatoru, uređaju koji koristi električni šok kako bi vratio normalan srčani ritam osobi koja ima srčani zastoj. Osnovna prednost AVD-a je to što je jednostavan za korištenje, a uvelike može povećati povećati šanse za preživljavanje osobi koja ima srčani zastoj.

“Hvala našem prijatelju Dariju Gaziću iz Zavoda za hitnu medicinu BBŽ te Gradu Bjelovaru za nabavku AVD koji je itekako potreban na javnom objektu gdje se nalazi veliki broj ljudi. Spasioci, treneri, blagajnice i ostali djelatnici Bjelovarskog plivačkog kluba od danas imaju iskustvo više, a našim kupačima želimo osigurati što kvalitetnije i sigurnije uvjete”, poručili su iz Bazena Bjelovar u ponedjeljak.

Njihovu objavu komentirao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je najavio da AVD-i stižu na još gradskih lokacija.

“Dugo smo ovo čekali jer je jako skupo, ali izgubljeni život se nikakvim novcima ne može vratiti! Odsad će AVD uređaj moći pomoći ljudima sa srčanim zastojima. Uskoro ćemo nabaviti još nekoliko komada, gradska tržnica je jedna od novih lokacija”, napisao je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!