Vlasnik i direktor tvrtke iz Bjelovara protupravno prisvojio preko 270 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kojima je utvrđeno da je 38-godišnji hrvatski državljanin od 2019. do 2022. godine protuzakonito pribavio preko 270 tisuća eura.

-Osnovano se sumnja da je 38-godišnjak iz okolice Bjelovara kao vlasnik, direktor i odgovorna osoba jedne tvrtke sa sjedištem u Bjelovaru počinio kaznena djela povreda tuđih prava, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Kaznena djela počinio je u razdoblju od siječnja 2019. godine do srpnja 2022. godine, a ukupna šteta počinjena tim kaznenim djelima premašuje 270 tisuća eura – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske i dodaju.

-On je kao direktor tvrtke neposredno prije donošenja rješenja o ovrsi porezne uprave, prodavao imovinu svoje tvrtke te na taj način Ministarstvo financija RH osujetio u namirenju svojih potraživanja, a novac dobiven prodajom zadržao za sebe. Potom je prodavao imovinu svoje tvrtke drugim tvrtkama i privatnim osobama koje su bile s njim povezane, za iznose koji su višestruko niži od tržišnih cijena, te je kao direktor od raznih drugih tvrtki u Republici Hrvatskoj kupovao robu koja nije kupljena za potrebe tvrtke čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist. Sa žiro-računa tvrtke je podizao značajne novčane iznose, krivotvorio poslovnu dokumentaciju, a ta novčana sredstva nezakonito zadržao za sebe te kao direktor i odgovorna osoba tvrtke poslovne knjige nije vodio potpuno i uredno – istaknuli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Protiv 38-godišnjaka podnosi se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!