Još jedan pijani vozač “stradao” nakon prijave savjesnog građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući prijavi pažljivog vozača policija je pronašla vozilo kojim je upravljao pijani vozač te ga zaustavila u Rovišću, gdje je napuhao 2,42 g/kg.

Savjesni vozač prijavio je jučer oko podneva da na sjevernoj obilaznici automobil zagrebačkih registarskih oznaka nepravilno skreće i zanosi se po cesti. Policijski službenici brzo su reagirali i pronašli vozilo u mjestu Rovišće, zaustavivši ga uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih signala.

Daljnjom provjerom je otkriveno da 65-godišnji vozač iz Zagreba upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, s koncentracijom od visokih 2,42 g/kg. Ovaj ozbiljan prekršaj rezultirao je njegovim uhićenjem i privođenjem u Policijsku postaju Bjelovar, gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Nedopuštena vožnja pod utjecajem alkohola ima izrazito negativan utjecaj na sigurnost cestovnog prometa te često dovodi do ozbiljnih nesreća i stradavanja. Ovaj incident se, nažalost, uklapa u poražavajući trend. Prema podacima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno je ukupno 384 prometne nesreće. Alarmantan je podatak da je čak 75 počinitelja tih nesreća, što čini 19,5 posto, vozilo pod utjecajem alkohola.

Iz policije poručuju da je vožnja u alkoholiziranom stanju ozbiljno kršenje prometnih pravila te ima ozbiljne posljedice po sigurnost svih sudionika u prometu. Pozivaju sve vozače na odgovornost i suzdržavanje od alkohola pri vožnji, kako bi se smanjio broj nesreća i sačuvali životi na cestama. Vozači su upozoreni da svaka petnaesta prometna nesreća na ovom području ima veze s alkoholom, te je nužno djelovati odgovorno radi vlastite i tuđe sigurnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!