Brajdić na poduzetničkoj turneji obišao uspješnu informatičku tvrtku koja je iz EU povukla 100 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji, prema svemu sudeći, namjerava pokucati na vrata svake bjelovarske tvrtke i obrtnika, u petak ujutro obišao je informatičku tvrtku Image Enter koja zapošljava 25 djelatnika i ponajviše se bavi najmom informatičke opreme poput, primjerice, pisača.

Ivan Turkalj, suvlasnik i predsjednik uprave tvrtke, o suradnji s Gradom ima samo riječi hvale. Naime, uz pomoć Tehnološkog parka, tvrtke u gradskom vlasništvu, Image Enter je došao do čak stotinu tisuća eura bespovratnih sredstava za nabavku opreme putem EU fondova, a ujedno su i korisnik mjere subvencioniranih poduzetničkih kredita.

Podsjetimo, Grad Bjelovar poduzetnicima sufinancira jedan posto kamata za kredite u sektoru usluga i dva posto za sektor proizvodnje. Image Enter tako plaća samo jedan posto kamate, što je, pogotovo u vrijeme kada novac postaje sve skuplji jer su kamatne stope sve više, doista velika komparativna prednost.

„Poslujemo na tržištu čitave Hrvatske, a osim sjedišta u Bjelovaru imamo i poslovnicu u Splitu. Bjelovar nam čini između 25 do 30 posto tržišta, a suradnja s gradskom upravom je odlična”, istaknuo je Turkalj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!