Bliži se blagdan Svih svetih: Ovo su ovogodišnje cijene popularnih multiflora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 

Kako se primiče blagdan Svih svetih, tako na bjelovarskoj tržnici raste potražnja za cvijećem u teglama. Ipak, prodavači najveću prodaju očekuju tek za nekoliko dana, a mi smo provjerili kakve cijene građani mogu očekivati ove godine.
– Intenzivnija prodaja će krenuti već sljedećeg tjedna, a najveću potražnju očekujemo za vikend pred sam blagdan. Vrijeme je to kada ljudi imaju više vremena, a dio njih će doći iz daljih krajeva kako bi obišli grobove svojih najmilijih – kazala je Andrijana Ivančić s OPG-a Ivančić u čijoj se ponudi za sada nalaze popularne multiflore i grandiflore, kao i maćuhice, a nekoliko dana pred sam blagdan stiže i rezano cvijeće.
– Cijene tegli se kreću od 4 do 6 eura ovisno o veličini, a više-manje su na razini prošlogodišnjih. Usporedbe radi, lani je tegla bila 30 kuna. Kada je pak riječ o maćuhicama, njihova cijena iznosi 60 centi po komadu. Iako kupci možda nemaju taj dojam, Bjelovar je i dalje najpovoljniji grad kupnju cvijeća – istaknula je Ivančić otkrivši kakva je bila ova sezona za cvjećare.
– Dugo je bilo toplo, a to nam je išlo na ruku. Naravno, sunce nam je uvijek dobrodošlo što se tiče cvatnje i prodaje, ali donosi i veće troškove vezane uz održavanje cvijeća. Prihranjivanje i zalijevanje je uvijek potrebno, a čim je toplije, odmah je potrebno i više vode – pojasnila je naša sugovornica na čijim štandovima na bjelovarskoj tržnici možete pronaći multiflore i grandiflore, kao i maćuhice u čitavom nizu boja, no pred blagdan Svih svetih najpopularnije su bijele multiflore.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!