[FOTO] U tijeku je akcija darivanja krvi: Motivi darivatelja su različiti, ali u nazivniku svih je humanost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U tijeku je akcija dobrovoljnog darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar. Krv možete darivati od danas pa sve do četvrtka, 9. studenog, od 11 do 17 sati na dobro poznatoj adresi – u bjelovarskoj Ulici 108. puka 1.

– Pozivamo sve darivatelje, kao i sve one koji to žele postati, na još jednu akciju darivanja krvi. Dođite, darujete krv i uljepšate dan sebi i onome kome je ta krv potrebna. Nestašica krvi je uvijek prisutna, a tome možemo doskočiti samo ako se što više građana odazove akcijama Crvenog križa. Osim toga, učinite to zbog svog zdravlja – ističe ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Vida Malek zahvaljujući svim darivateljima na iskazanoj ljubavi i humanosti u ime svih kojima je darovana krv spasila život.

Damir Moćan iz Bjelovara krv je danas darovao 57. put.
-Svojevremeno je mojim roditeljima trebao operacijski zahvat i bila im je potrebna krv. Kako sam ja bio mlad i zdrav, naravno da sam darovao krv, a ujedno mi je to bio poticaj da nastavim i dalje. Akcijama se odazivam kada god mogu. Motiv su ostali isti – meni ne smeta, a nekom će pomoći – kazao je ovaj Bjelovarčanin koji bi volio dostići jubilarno 75. darivanje.

Humani motivi na darivateljskom putu vode i Bjelovarčanina Damira Kiša iza kojeg je 26 akcija darivanja krvi.
– Na ovaj način mogu nekom pomoći kada je to najpotrebnije. Upravo zato redovito dolazim svaka tri mjeseca. Niti boli, niti je neugodno, a na ovaj način provjeravam svoje zdravlje – ističe Kiš.

Krv je danas po treći put darovala i mlada majka Jasmina Marušić.
-Prvi put sam krv darovala kada sam došla u vojsku, a danas sam se akcijama vratila nakon tri trudnoće. Sada kada ima troje djece, moji motivi su još jači jer znam da će moja krv možda pomoći baš nekom djetetu kojem će to biti potrebno – priča Marušić dodajući kako će se akcijama Crvenog križa odazivati i dalje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!