Bjelovarska bolnica značajno je smanjila dug prema veledrogerijama, no on i dalje postoji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ukupan dug hrvatskih bolnica prema veledrogerijama trenutno je viši od 600 milijuna eura, a uz iznimno visoki dug, veliki broj bolnica premašio i rokove plaćanja za lijekove i medicinski materijal od 180 dana. Naime, kako pojašnjava HUP-ova Koordinacija veledrogerija u svom priopćenju, zakonski rokovi plaćanja u Hrvatskoj nalažu da se financijske obaveze moraju podmiriti u roku od 60 dana. Kako zdravstveni sustav ima problema s financiranjem, veledrogerije ga već dugo vremena podržavaju tako da su rokove plaćanja produžili na 180 dana.

Svoj udio u ukupnom dugovanju bolnica prema veledrogerijama teškom 600 milijuna eura ima i bjelovarska bolnica, a kako otkriva njezina ravnateljica Sanela Grbaš Bratković, on iznosi 1,5 milijuna eura.

– Ovaj današnji dug od 1,5 milijuna eura je dosta smanjen u odnosu na neka prethodna razdoblja. Nekada su ti iznosi bili bitno veći, a na novac se dulje čekalo. U zadnje vrijeme nam je država zaista dosta pomogla – istaknula je ravnateljica Grbaš-Bratković otkrivajući kako je, unatoč tome, i bjelovarska bolnica jedna od 20-ak hrvatskih bolnica na čiju je adresu zbog neplaćenih računa stigla opomena od jedne od veledrogerija Medike.

– Naš dug prema Mediki iznosi nešto više od 200 tisuća eura, no svakako ćemo ga nastojati podmiriti. Najvažnije je da pacijenti imaju potrebne lijekove, a po meni, za sada nema bojazni od nestašice – kazala je ravnateljica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!