Na natječaj Grada Bjelovara stigla ponuda skloništa u kojem se hvale da su među najboljima u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završen je natječaj za uslugu skloništa za životinje s područja Grada Bjelovara za razdoblje od četiri godine. Ugovor o zbrinjavanju pasa s Gradom je dosad imalo Društvo za zaštitu pasa Šapa, no oni se nisu javili na natječaj. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić otkrio nam je da je na natječaj pristigla samo prijava Skloništa u Severinu koje vodi Veterinarska stanica Bjelovar.

– Veterinarska stanica je poslala ponudu manju od procijenjene vrijednosti. U tijeku je provjera, odnosno bodovanje prijave. Kada prođe sva procedura koja je propisana zakonom o javnoj nabavi, tada ćemo potpisati ugovor – naveo je Brajdić. Dodao je da je njemu važno samo da se psi zbrinu na odgovarajući način te da zna da Veterinarska stanica ima odlične uvjete za to. Potvrdio nam je to i voditelj skloništa u Severinu Ante Ćorić.

– Sklonište izgleda kao hotel, ima centralno grijanje s unutarnjim boksevima koji su povezani s vanjskim. Dali smo si truda i puno utrošili u sklonište, a državni inspektor rekao nam je da imamo jedno od dva najbolje uređena skloništa u Hrvatskoj – istaknuo je. Sklonište u Severinu može primiti i do 180 pasa.

– Broj pasa u skloništu se stalno mijenja, naši zaposlenici imaju puno uspjeha u udomljavanju. Mi imamo i obvezu udomljavati pse. Radimo vrlo transparentno, stalno objavljujemo fotografije pasa i tražimo im nove vlasnike. Nema niti jedne sumnjive dlake, sve je vidljivo, zapisano i fotografirano – naglasio je. Dodao je da drugačije niti ne mogu s obzirom da je riječ o ozbiljnoj tvrtci koja za sklonište plaća porez te koja ima odgovornost prema svojim zaposlenicima koji redovito brinu o psima u skloništu. Ugovore imaju potpisane s gotovo svim općinama koje gravitiraju Bjelovaru, osim samog grada i općine Severin. I u suradnji s općinama su, kako kaže, vrlo transparentni.

– Općine se na kraju mjeseca obavještavaju što je rađeno njihovim psima i je li koji udomljen. One plaćaju troškove hrane, cijepljenja i kastracija odnosno sterilizacija, što im nije baš drago, no to je obveza koju lokalne samouprave, općine i gradovi po zakonu moraju ispunjavati, moraju imati vlastito sklonište ili potpisati ugovor s nekim skloništem – objasnio je Ćorić.

U novom skloništu odjednom se može zbrinuti 180 pasa
Sklonište u Severinu uređeno je prema najsuvremenijim standardima

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!