U Gradu Bjelovaru ostali iznenađeni brojem prijava za pročelnička mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završen je javni natječaj za popunjavanje dva pročelnička mjesta u bjelovarskoj Gradskoj upravi – pročelnika za gospodarstvo te pročelnika za komunalne djelatnosti. Podsjetimo, spomenuta mjesta ostala su upražnjena nakon što je dugogodišnja pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak otišla u mirovinu, a njezin kolega iz komunalnih djelatnosti Ivica Markovinović prošle godine preminuo nakon teške bolesti. U Gradskoj upravi još ne žele govoriti o detaljima vezanima uz natječaj.

-U tijeku je provjera prijava, nakon koje će Povjerenstvo za provedbu natječaja izvijestiti o njihovom broju, kao i valjanosti predanih prijava za određeno radno mjesto. Nažalost, dok to ne završi, ne možemo o detaljima govoriti u javnosti – odgovorili su iz Grada na naš službeni upit.

U Gradu traže zamjenu za Sonju Novak i Ivicu Markovinovića

Ipak, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nam je otkrio kako je zainteresiranih za spomenuta mjesta bilo manje nego što je očekivao. Sveukupno, pristiglo je 13 prijava, deset za mjesto u odjelu za gospodarstvo, a samo tri za komunalne djelatnosti.

-Ostao sam iznenađen jer sam očekivao da će zainteresiranih biti više, s obzirom da je dosta atraktivno raditi u Gradu, pogotovo na mjestu pročelnika. Ne ulazim u sam postupak oko natječaja, za to je zaduženo posebno povjerenstvo, a vjerujem da će kompletan postupak biti završen do jeseni. Vjerujem da ćemo, unatoč malom broju prijava, doći do kvalitetnih rješenja  – kazao nam je Hrebak.

Riječ je o odgovornim funkcijama pa su i očekivanja gradonačelnika od budućih pročelnika velika.

-Očekujem da se vrlo brzo prilagode ekipi koja je već posložena te da nastave raditi onim tempom kojim se u spomenutim upravnim odjelima radilo i do sada. Bit će jako teško nadomjestiti i pročelnicu Novak i pročelnika Markovinovića. Riječ je o vrsnim stručnjacima koji su puno učinili za Bjelovar i koji su bili alfe i omege u svojim područjima. Nadam se da ćemo uskoro dobiti jednako kvalitetne ljude koji će znati obavljati spomenute poslove – zaključio je Hrebak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!