[FOTO] Počeli dani meda. Korzo preplavljen slatkim proizvodima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jutros su počeli 15. Dani meda – pčelari Gradu Bjelovaru tako da je gradski korzo ‘preplavljen’ bogatom ponudom meda. 

Između dvanaestak bjelovarskih proizvođača meda svoje mjesto na korzu pronašao je i Marijan Hrženjak iz Koprivnice koji ima svoj OPG koji je 2017. godine dobio nagradu za najbolje poljoprivredno gospodarstvo. 

-Proizvodnjom meda se bavim više od 20 godina, a zadnjih pet godina intenzivno s proizvodnjom medenjaka. Koristimo naš meda za proizvodnju medenjaka. Prodajemo cvjetni bagrem i lipu. U odnosu na protekle 3-4 godine gdje smo rekao bi čistili košnice i nije bilo meda, ove godine sam zadovoljan – rekao je Hrženjak i nastavio. 

-Gdje je trebalo dodali smo šećernog sirupa, ali nije kao nekih prošlih godina gdje smo morali stvarno hraniti pčele, ove zime ipak prezimljavaju i na medu. Što se tiče problema sa staklenkama, on je aktualan i ja sam s gospodom iz Ministarstva poljoprivrede razgovarao i naglasio da bi te staklenke trebale ući u pčelarski nacionalni program gdje bi se subvencionirale staklenke. Ovako su one otišle na četiri i pet kuna. Sad možete zamisliti koliko to nama povećava troškove pa moramo i mi podići cijene, a opet moramo biti realni da potrošač može kupiti med – istaknuo je Hrženjak. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!