U EBB-u predstavljene fotografije ‘malog kruga velikih ljudi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč kišnom i tmurnom danu u petak 12. svibnja 2023. školska knjižnica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar bila je obojena najljepšim i najvedrijim bojama. Razlog tomu bilo je otvorenje izložbe fotografija pod nazivom Proljeće, kojemu su, uz autore fotografija, nazočili njihovi prijatelji, kolege te učenici 3. b razreda. Svoje fotografije proljetnih motiva izložilo je šestero autora iz Bjelovara: Branka Bakić, Marina Maksić, Alen Mišir, Branka Mišir, Marin Španić i Jasmina Štimac.

Otvorenje izložbe uljepšano je prigodnim programom. Glazbene točke izveli su Mia Mišir na flauti (Renee Cain: Preludij i ples), a pjesmu Ain’t no sunshine na gitari Borna Bertić, učenik 3. d razreda. Pjesmu Tijelo i proljeće Vesne Parun kazivala je Karla Tkalčan (3. d), a profesor Marko Dragičević kazivao je pjesmu Slađana Lipovca Šećući poznatim rutama.

Nazočne je na početku pozdravila knjižničarka Alica Bačeković Pavelić, koja je postavila izložbu te izradila popratni katalog. Objasnila je kako je ideja o izložbi fotografija profesorice Branke Mišir, koja u našoj školi predaje matematiku, nastala još 2020. godine za vrijeme pandemije koronavirusom. Njezine su fotografije tada bile izložene u virtualnoj knjižnici te je dogovoreno da se prvom prilikom izlože i pokažu učenicima u školskoj knjižnici. Intencija je bila predstaviti učenicima hobije kojima se njihovi profesori bave te ih na taj način motivirati da i sami pronađu aktivnost kojom će kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. “Mali krug velikih ljudi”, kako je autore fotografija zajedničkim imenom nazvala profesorica Mišir, u svoje se slobodno vrijeme druži i fotoaparatima, svatko na svoj način, bilježi ljepotu prirode. Veže ih zajedničko uživanje u prirodi i fotografiranju, iako svatko od njih ima svoj pristup i posvećuje pozornost različitim detaljima. Zajedničkom izložbom u našoj školskoj knjižnici pokazali su svoje fotografije učenicima, ali i široj javnosti.

Na samome kraju nazočne je pozdravio i ravnatelj Vladimir Štefanec, koji je autorima zahvalio na fotografijama koje su uljepšali prostor knjižnice. Nakon što je svečano otvorio izložbu, pozvao je sve zainteresirane da je razgledaju.

Izložba je otvorena do 16. lipnja 2023. te se može razgledati radnim danom od 8 do 19 sati.

Tekst: Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!