Večeras u Domu kulture fantastična predstava za djecu ‘Kuhari’. Ne propustite…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za kraj Bjelovarskog kulturnog ljeta i početak nove školske godine stiže predstava „Kuhari“ koja će biti igrana danas (petak) u 19 sati u bjelovarskom Domu kulture.

Predstava „Kuhari“ nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode „Majstori“ i „Botaničari“. Bjelovarčanin Goran Smoljanović pronašao je, u interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, „Kuhari“ kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja. Potreba za tim uočena je preko anketnih upitnika koje su rješavale učiteljice u školama, gdje je Teatar to go gostovao. Većina ispitanica navela je da bi trebalo preko kazališne predstave djeci približiti norme uljudnog ponašanja, s pretpostavkom da bi se na taj način
stvorilo ugodnije okruženje za odrastanje.

Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Iako je sve spremno za otvaranje, kako je moguće da sve krene u krivom smjeru?

Ova interaktivno-edukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje.

Predstava okuplja bjelovarsko-osječki autorski tim: autor i redatelj: Goran Smoljanović/ glume:

Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović /scenografija: Zdenka Lacina/kostimografija:
Selena Gazda/ glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šreng/grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević/izvršni
producent: Ana Šimić Smoljanović

Premijera predstave „Kuhari“ bila je u ožujku ove godine u Osijeku, a sada je došao red na
bjelovarsku premijeru. Bjelovarsko kulturno ljeto završava s poslasticom za najmlađe (4+). Predstava

„Kuhari“ bit će izvedena 01. rujna 2023., u 19 sati, u Domu kulture. Ulaz je besplatan. Izvedba je pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!