Iznos u općinskom proračunu je više nego utrostručen

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Po prvi put je ove godine Hercegovac uveo potpore za svoje obrtnike i poduzetnike, kako za one koji tek pokreću posao, tako i za one koji u nogama imaju obrtničko-poduzetničkog staža i koji uz općinsku pomoć mogu kupovati opremu i uređivati poslovne prostore. Interes je bio i veći od očekivanog jer su potpore planule za svega nekoliko dana.

-Za samo deset dana smo predviđena sredstva rezervirali prema predanim zahtjevima naših poduzetnika i onda smo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća sredstva predviđena za tu namjenu povećali za još sto tisuća kuna – kaže načelnik Boro Bašljan.

Iznos je tako s četrdeset tisuća povećan na 140 tisuća što je i dokaz da su mjere pogođene i da je njihovo uvođenje bio dobar potez.

-S obzirom na to da je u mjerama navedeno na poduzetnik ima pravo na tu prijavu jednom u tri godine, nismo očekivali da će svi navaliti na prvu godinu, ali to je dobro i pokazuje da je poduzetništvo u Hercegovcu živo – ističe Bašljan.

Poduzetnici početnici od Hercegovca mogu dobiti najviše pet tisuća kuna, a oni koji već posluju za kupnju strojeva i opreme do deset tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!