Rimac Automobili u Formuli 1?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rimac svoje poslovanje obavlja u vrlo uskom partnerstvu s Volkswagenom i Porscheom. Još tekuće godine trebala bi biti osnovana tvrtka Bugatti-Rimac, a upravo bi ta tvrtka mogla raditi na razvoju bolida za Formulu 1.

Volkswagen već neko vrijeme razmatra opciju pridruživanja oktanskom ludilu Formule 1. Ako se odluče na taj potez, napraviti će to od 2025. godine kada kreće nova regulacija sporta s korištenjem posve nove serije motora.

Porsche i Audi, obje tvrtke koje posluju pod Volkswagenom, odradili su već niz sastanaka čija je tema bila njihovo pridruživanje Formuli 1 u novoj eri motora. S novim regulacijama, logično, svi se pitaju tko će se sve pridružiti sportu, a u Rimac Automobilima nisu demantirali kako bi i oni mogli biti jedan od aktera cijele priče.

Rimac ipak navodi kako je trenutno kompletan fokus tvrtke na razvoju i proizvodnji tehnologije za električna vozila visokih performansi koja bi se koristila u velikim količinama. Sukladno tome, u narednim godinama Rimac Automobili nemaju dovoljno resursa za sudjelovanje u oktanskom ludilu Formule 1.

Bez obzira na obrazloženje fokusa tvrtke, činjenica je da sudjelovanje Rimca u Formuli nije demantirano. Mi se nekako nadamo kako će do istoga i doći, pa makar to bilo samo u razvojnom timu neke Volkswagenove momčad, ipak je velika čast, ali i reklama, biti dio svijeta Formule 1 – najelitnijeg automobilskog sporta u svijetu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!