Uređuju se mjesni i vatrogasni dom i dvorana KUD-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Općina Hercegovac uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja kreće u uređenje društvenih sadržaja u centru Palešnika. Uredit će se mjesni i vatrogasni dom te multifunkcionalna dvorana na katu vatrogasnog doma. Konkretno, uredit će se prilaz do te dvorane.

-Uredit će se stepenište, ali će se urediti i fasada, postaviti kamena vuna, jedan dio krovišta, a u velikoj sali mjesnog doma će se izmijeniti pod i bit će postavljena keramika – navodi načelnik Boro Bašljan.

Uređenje tih društvenih sadržaja u središtu Palešnika je vrijedno 570 tisuća kuna pri čemu ih s 200 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja. Bašljan je time zadovoljan jer, kaže, svake godine to ministarstvo sufinancira jedan do dva općinska projekta. Važnost vatrogasnog doma nije potrebno isticati, ali ništa manje važan nije niti mjesni dom, smatra hercegovčanski načelnik.

-Mjesni domovi su centralno mjesto događanja svega u ruralnim naseljima jer se ondje odvijaju prve fešte za rođenje djeteta, preko vjenčanja, pa do održavanja karmina.  Sva moguća događanja se odvijaju unutar jednog mjesta – kaže Bašljan.

Uz to, u multifunkcionalnoj dvorani na katu koju koristi KUD Slavko Kolar Palešnik se sada održava nastava jer je palešnička škola oštećena u potresu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!