Hram hrvatske demokracije oporba je pretvorila u svoje primitivno igralište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dio oporbe danas je sabornicu, taj hrvatski hram demokracije, lupanjem i stvaranjem buke uspio pretvoriti u igralište za iskazivanje svojeg primitivizma. Tijekom premijerova godišnjeg izvješća Vlade dio oporbe počeo je lupati pločicama za repliku i ispravak netočnog navoda. Iako to premijera nije omelo, oporbenjaci su zorno pokazali da ne žele čuti ni slova o nedajbože hrvatskim uspjesima i uspješnim odgovorima na brojne izazove i krize. Kad ne znaju pobijediti civilizirano, argumentirano i po pravilima igre, umjesto bitke riječima, mislima i djelima utakmicu su spustili na prizeman nivo buke i kaosa.

Političari od kojih očekujemo da će sutra preuzeti odgovornost na dobrobit svih građana Hrvatske danas su u Hrvatskom saboru ponizili ne samo sebe, nego i hrvatsku kulturu, baštinu pa i međunarodni ugled. Hoće li nakon udaranja po stolu krenuti udaranje po kolegama pa će se snimci iz naše sabornice širiti Europom kao svjedočenje o balkanskoj krčmi u srcu uglađene Europe?
Današnji kaos ujedno nam pruža i uvid u obrazac ponašanja kakav bi oporba usvojila da sutra pobijedi na izborima. Kada im se građani dođu žaliti na niske mirovine, oni neće davati prijedloge kako bi se ta mirovina mogla povećati. Oni će lupati po stolu ako ih netko drugi slučajno predloži.

Sreća je u nesreći što danas nije lupala kompletna oporba. Zbog lijenosti ili civiliziranosti, čini se da dobar dio SDP-a nije sudjelovao u tom performansu.

Štoviše, u sabornici se priča da je u ovom antisistemskom prosvjedu sudjelovao samo predsjednik stranke Peđa Grbin, koji je, vidljivo je to i na snimkama, nezainteresirano lupkao buljeći u mobitel.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!