O popuštanju mjera Vlada tek treba raspravljati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Ključni razgovori o novom popuštanju mjera na razini Vlade vodit će se sredinom ovoga tjedna, kazao je na današnjoj pressici nacionalnog Stožera civilne zaštite načelnik Stožera i ministar unutarnjih poslova Daor Božinović.

Sve je na epidemiološkoj situaciji, koja je unatoč određenim povećanjima dobra. Hrvatska je u samom vrhu zemalja kad govorimo o niskom broju incidencije u odnosu na 100 tisuća – kazao je ministar Božinović.

Točnije, Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu u Europskoj uniji, nižu incidenciju imaju samo Danska i Finska, dok najveću ima Češka.

Kad je riječ o konkretnim promjenama vezanim uz mjere koje bi trebale nastupiti, Božinović je bio neodređen.

-Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko Hrvatske i u tom smislu ćemo razgovarati i s resornim ministrima. Nama je cilj isti. Cilj nam je da se što više toga normalizira u našim životima, da se pokrene što više ekonomskih aktivnosti. Sigurno da ni 1. 3. nećemo otvoriti sve, kao što je to bilo prije epidemije, ali mislim da ukoliko se ovakvi trendovi nastave razvijati, ono što jesmo najavljivali, a to je mogućnost određenih popuštanja sigurno da postoji. Ja tu ne bih htio biti konkretniji – kazao je Božinović.

Danas su u Hrvatskoj potvrđena 72 nova slučaja zaraze koronavirusom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!