Minuta šutnje za stradalu sugrađanku Anamariju Carević

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine održava se upravo na godišnjicu razornog potresa koji je pogodio grad i započela je minutom šutnje za Anamariju Carević, 15-godišnju sugrađanku koja je tada poginula. U našim je mislima i molitvama.

Uoči sjednice zastupnici HDZ-a dr. Mislav Herman i Davor Filipović dali su izjave. Herman je rekao kako će taj kobni 22. ožujka pamtiti do kraja života. 10 sekundi potresa, procjenjuje struka, znači 10 godina obnove. Dodao je da je Sabor konsenzusom donio kvalitetan Zakon o obnovi, u koji su ugrađeni mnogi oporbeni amandmani, na raspolaganju Gradu je rekordnih 683.7 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti, potpisano je prvih 100-tinjak odluka o obnovi… „Sanacija će biti zahtjevna, skupa i dugotrajna, ali glavni grad zaslužuje sustavnu, pravednu i održivu obnovu. Ne smije biti ni najmanje sumnje u troškove, stoga se proces i odvija korak po korak, uz nužno poštivanje procedure,“ zaključio je.

Filipović je obećao je da će gradski HDZ nakon izbora „transparentno i odgovorno upravljati gradskim financijama, Grad Zagreb će na sebe preuzeti i plaćanje kamata za sve kredite za obnovu. U sinergiji s našom Vladom učinit ćemo sve kako bi se naši sugrađani što prije vratili u svoje domove.“ (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!